Online boodschappen doen: 5 handige tips

Steeds meer mensen laten hun boodschappen thuis bezorgen.
Online boodschappen doen klinkt erg handig, maar hoe werkt het nu precies? En hoe zorg je dat je niet teveel betaald?
Hans van Boodschappenspot.nl vertelt je in deze gastblog wat de voordelen zijn van online boodschappen doen en waar je op moet letten.

Online boodschappen doen is helemaal hip. We zien steeds meer online supermarkten de deuren openen in Nederland. En wat te denken van compleet nieuwe initiatieven zoals Picnic of HelloFresh? Hoog tijd om deze markt eens van wat dichterbij te bekijken. Hoe werkt het, en bij welke supermarkten kan ik zoal online bestellen? Daarnaast komen we met 5 handige tips die handig zijn voor iedereen die (voor het eerst) online boodschappen wil doen

Hoe werkt dat online boodschappen doen?
In de reclames van Albert Heijn, Jumbo en PLUS wordt het dikwijls benadrukt: bestel nu ook in onze webshop. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel. Je bezoekt de website van je favoriete supermarkt en gebruikt de postcode-check om te zien of bezorging aan huis bij jou al mogelijk is.
Indien dat het geval is maak je eerst een account aan. Vervolgens leg je de gewenste boodschappen in je winkelmand en kies je een bezorg- of aflevermoment. Je bevestigt je bestelling waarna je de boodschappen achteraf betaalt met de Pin. Makkelijk toch?

Foto: Pixabay


Deze supermarkten bezorgen op dit moment al in een groot deel van Nederland:

Albert Heijn
Minimum orderbedrag: €70
Bezorgt vanaf: €4,95
Pick-up point vanaf: €1,50

PLUS
Minimum orderbedrag: €25
Bezorgt vanaf: €6,00
Pick-up point vanaf: €2,50

Coop
Minimum orderbedrag: €40
Bezorgt vanaf: €4,99
Pick-up point vanaf: €2,99

Jumbo
Minimum orderbedrag: €25
Bezorgt vanaf: €6,00
Pick-up point vanaf: €1,95

Foto: ANP Stephan van den Bos

Waarom is de online supermarkt plotseling zo populair?
Online boodschappen doen heeft een aantal belangrijke voordelen. De meest genoemde voordelen zijn de volgende:

• Niet langer sjouwen met zware boodschappentassen
• Geen frustratie van een volle parkeerplaats, een drukke supermarkt of wachtrij voor de kassa
• Je kunt je boodschappen doen waar en wanneer je wil, je zit dus niet vast aan openingstijden
• Het kan razendsnel, zeker als je wat vaker online bestelt is het gepiept in een paar minuten
• Je zult merken dat je veel minder ongezonde impulsaankopen doet. Je wordt niet verleid in de winkel met allerlei lekkers

Foto: Pixabay

Waar moet ik op letten bij online boodschappen doen?
Heb jij nog geen ervaring met online boodschappen bestellen? Gebruik dan onze volgende 5 tips. Handig, en het kan je de nodige frustraties besparen:

1. Vind eerst een supermarkt die ook bij jou bezorgt
Misschien heb je een te gekke aanbieding gevonden bij de PLUS supermarkt. Maar pas als je wilt afrekenen kom je erachter dat de PLUS helemaal niet bij jou bezorgt. Check daarom altijd vóór je gaat bestellen of de supermarkt ook bij jou thuis komt. Een handige website hiervoor is Boodschappenspot.nl. Op deze website voer jij je locatie in, waarna je supermarkten vindt waar jij – gebaseerd op je locatie – daadwerkelijk online kan bestellen. Kijk trouwens ook altijd even van tevoren of er een minimaal bestelbedrag is.

2. Bespaar op de bezorgkosten / servicekosten
Veel supermarkten rekenen een kleine vergoeding voor het verwerken, verzamelen en bezorgen van jouw boodschappen. Bij AH of Jumbo loopt dit al gauw op tot €5 of meer. Onze tip: maak gebruik van de speciale actieproducten die jou recht geven op gratis bezorging. Als je deze actieproducten bestelt, dan betaal je geen bezorgkosten. Vaak kosten deze actieproducten maar €2,00. Dat is een mooie besparing. Daarnaast zie je regelmatig Jumbo of Albert Heijn kortingscodes die ook recht bieden op gratis bezorging. Wist je trouwens dat Spar, Deen en Picnic standaard gratis bij je thuis bezorgen?

3. Kies een minder druk bezorgmoment of haal de boodschappen zelf op
Bezorging aan huis kan soms best kostbaar zijn. Zeker als er geen actieproducten zijn voor gratis bezorging zoals hierboven besproken. Bezorgmomenten in de avond zijn vaak een stuk duurder dan bezorging overdag. Kies daarom voor een bezorgmoment dat het wat “minder druk” is. Dit scheelt al vaak een paar euro. Een andere tip is om de boodschappen zelf af te halen. De meeste supers werken met speciale afhaalpunten. Bij deze afhaalpunten kan je de boodschappen zelf afhalen op een moment dat het jou uitkomt. En dit is doorgaans voordeliger dan laten bezorgen.

5 tips voor online boodschappen doen

Bewaren

Bewaren

Een gedachte over “Online boodschappen doen: 5 handige tips”

Reacties zijn gesloten.