Notenrotsjes met pistache en cranberry’s

Deze notenrotsjes zijn een heerlijke, luxe variatie op pindarotsjes!

Hoewel ze er erg professioneel  uitzien, zijn ze heel makkelijk en snel te maken.
Zorg wel dat je een grote hoeveelheid maakt, want voor je het weet zijn ze op!

Ik heb voor dit recept gekozen voor notenrotsjes met pistache en cranberry’s, maar er zijn eindeloos veel variaties op traditionele pindarotsjes te bedenken!
Gebruik bijvoorbeeld witte chocola in plaats van donkere. Of probeer eens gepofte rijst, cornflakes, rozijnen, cashewnoten, gedroogde abrikozen of hazelnoten.
Mogelijkheden genoeg en allemaal even lekker!
Zelfgemaakte notenrotsjes zijn ook een leuk en origineel kado!
Vul een leuk schaaltje met (een combinatie van) notenrotsjes en verpak het mooi in cellofaanpapier.
Leuk om te geven én om te krijgen!

chocobergjes2

Notenrotsjes met pistache en cranberry's
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 350 gram melkchocolade
  • 100 gram ongezouten gepelde pistachenoten
  • 100 gram witte amandelen, ongezouten
  • 75 gram gedroogde cranberries
Bereiden:
  1. Breek of hak de chocolade in stukjes en doe in een magnetronbestendige schaal
  2. Laat de chocolade in magnetron smelten op 600 Watt. Roer de chocolade telkens na één minuut door tot hij volledig gesmolten is
  3. Hak intussen de pistachenootjes, amandelen en cranberries tot kleine stukjes
  4. Roer het notenmengsel goed door de gesmolten chocolade en zet tien minuten in de koelkast
  5. Bedek een plaat, bord of snijplank met bakpapier
  6. Schep met een lepel kleine bergjes van het chocolademengsel op het bakpapier
  7. Laat in de koelkast verder uitharden

chocobergjes3

Een gedachte over “Notenrotsjes met pistache en cranberry’s”

Reacties zijn gesloten.