Mini cheesecakes met frambozenswirl

Cheesecakes vind ik een van de lekkerste dingen die er zijn. Als het niet zo vreselijk slecht was, zou ik waarschijnlijk iedere week een cheesecake bakken!

Deze mini cheesecakes maakte ik vorige week voor een high tea bij Nynke op school.
Ik heb ze een tijd geleden ook al eens gemaakt, maar toen ben ik er niet aan toe gekomen ze uit te werken. Omdat ze te lekker zijn om niet te delen, heb ik het recept nu wel uitgewerkt.
Het is even een klus om ze te maken, maar deze mini cheesecakes zijn echt de moeite waard!


Dit heb je nodig voor ca. 24 cheesecakes:
Voor de bodem:

100 gram mariabiscuitjes
75 gram roomboter
20 gram kristalsuiker
snufje zout

Voor de frambozen swirl:
75 gram frambozen (vers of diepvries)
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels water

Voor de vulling:
450 gram roomkaas
50 gram kristalsuiker
rasp van 1 citroen
1 eetlepel bloem
2 eieren
65 gram zure room
1 theelepel vanille extract

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vul een minimuffin bakblik met kleine cupcake vormpjes

Mini cheesecakes met framboos
Maak eerst de bodem:
Verkruimel de maria biscuitjes in de keukenmachine en doe de kruimels in een kom
Smelt de boter zonder hem bruin te laten worden en voeg deze samen met de suiker en het zout toe aan de koekkruimels
Meng alles met een vork goed door elkaar en verdeel over de cupcake vormpjes
Druk de bodem goed aan (dit gaat het handigst met de onderkant van een klein (borrel)glaasje) en bak de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven

Mini cheesecakes met framboos
Maak intussen de frambozen swirl:
Doe de frambozen met de suiker en twee eetlepels water in een pannetje en laat zachtjes warm worden
Blijf roeren met een houten lepel tot de frambozen zacht zijn geworden
Druk het mengsel door een zeef om de pitjes eruit te halen
Zet even apart om af te koelen terwijl je de taartvulling maakt

Mini cheesecakes met framboos
De vulling:
Mix in een beslagkom de roomkaas met de suiker, het citroenrasp en de bloem
Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen
Spatel dan de zure room en het vanille extract door het mengsel. Doe dit snel, zodat de vulling luchtig blijft
Vul de vormpjes tot net onder de rand met het roomkaasmengsel (het kan zijn dat je wat vulling overhoudt)
Schud voorzichtig met het bakblik heen en weer zodat de vulling mooi egaal wordt

Schep nu met een koffielepeltje kleine beetjes frambozenpuree op de cheesecakes. Trek met een houten cocktailprikker lijntjes door de frambozen puree om een mooi marmereffect te maken
Zet de cheesecakes in de oven en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Laat de afkoelen tot kamertemperatuur en daarna nog minstens twee uur koud worden in de koelkast voor je ze serveert

Mini cheesecakes met framboos

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren