Mexicaanse wraps met kip

Ik was eigenlijk van plan quesadillas met kip te maken als lunchgerecht. Uiteindelijk zijn het deze Mexicaanse wraps geworden, die makkelijk als (flinke) hoofdmaaltijd kunnen dienen.

De bedoeling was eigenlijk Mexicaanse quesadillas met pittige kip en lekker veel gesmolten kaas te maken als lunchgerecht.
Toen ik eenmaal bezig was bleek al snel dat ik een beetje te enthousiast aan de slag was gegaan…. Ik had veel te veel ingrediënten om in een quesadilla  (een tosti van tortilla wraps) te verwerken.
Alles bij elkaar smaakte het alleen zo lekker, dat ik ook niets meer wilde weglaten. Daarom zijn het uiteindelijk gevulde wraps geworden. ‘Open’ wraps, want ze waren zo goed gevuld dat ik ze niet eens meer goed dichtgevouwen kreeg!
Wil je er wel graag dichtgevouwen wraps (burrito’s) van maken of ze liever als lunch eten? Verdeel de ingrediënten dan over drie of vier wraptortilla’s

Dit recept is ruim voldoende als hoofdmaaltijd voor twee (hongerige) personen, maar je kan er ook prima met z’n drietjes van eten.

Mexicaanse wraps met kip 4 Mexicaanse wraps met kip 5 Mexicaanse wraps met kip 2Ingrediënten
2 grote wrap tortilla’s
2 kipfilets
½ theelepel van de volgende kruiden: komijn, chilipoeder, uipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder
¾ ui, in halve ringen
1 groene paprika, in smalle repen
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 eetlepels zure room
klein handje geraspte cheddar kaas
wat korianderblaadjes

Voor de bonenpasta:
1 blikje kidneybonen (uitlekgewicht 250 gram), afgespoeld
1 teentje knoflook
¼ ui, fijngesnipperd
1 eetlepel grof gehakte korianderblaadjes

Bereiden:
Meng de kruiden en wrijf de kipfilets hiermee in
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kipfilets hierin gaar
Neem uit de pan en dek even af met aluminiumfolie om de kip warm te houden
Bak in dezelfde koekenpan de ui, paprika en knoflook zachtjes tot de groenten zacht zijn en beginnen te kleuren.

Maak intussen de bonenpasta:
Bak de ui en knoflook in een steelpannetje aan in een beetje olijfolie
Voeg de bonen en 50 ml water toe en laat op laag vuur een minuut of 10 koken tot de bonen openbarsten en zacht worden
Voeg de gehakte koriander toe en pureer de bonen met een staafmixer of met een pureestamper

Verwarm de wraps even in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
Besmeer de wraps met de bonenpasta
Verdeel de gebakken groenten erover
Snijd de gebakken kip in reepjes en verdeel over de wraps
Schep op elke wrap twee flinke lepels zure room en bestrooi met de geraspte cheddar kaas
Strooi er wat grof gescheurde korianderblaadjes overheen en vouw de wraps dicht
Serveer met guacamole of extra zure room

Mexicaanse wraps met kip 22