Als er mensen komen eten maak ik het liefst een eenpansgerecht. Een grote pan met eten op tafel heeft toch altijd iets gezelligs.
Deze Mexicaanse rijstschotel is een perfect gerecht voor als je eters krijgt. In een goed half uur zet je een heerlijke maaltijd op tafel waar je makkelijk met zes personen van kunt eten. Succes gegarandeerd!
Wat je overhoudt is de volgende dag ook nog heel lekker. Bak de rijst even in een beetje olijfolie tot hij warm is en je kunt aan tafel!
Mexicaanse rijstschotel
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 6-8
Ingrediënten:
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje koriander, blaadjes apart en steeltjes fijngesneden
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 groene paprika, in kleine blokjes
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 500 gram rundergehakt
- 400 gram witte rijst (ongekookt)
- 750 ml rundvleesbouillon (van één tablet)
- 250 gram tomatenblokjes (pakje)
- Blikje kidneybonen, afgespoeld
- 1 klein blikje mais
- 3 lente uitjes, in ringetjes
- olijfolie
- Voor het serveren: zure room, avocado en geraspte (cheddar)kaas
Bereiden:
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan of braadpan
- Bak hierin de ui, knoflook, koriandersteeltjes en paprika ca. 3 minuten
- Voeg de komijnpoeder, oregano, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak even mee
- Doe het gehakt erbij en bak tot het gehakt gaar is
- Neem het gehaktmengsel uit de pan en zet opzij
- Doe nog een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de rijst even aan
- Voeg de bouillon toe en laat de rijst op laag vuur gaar koken
- Schep het gehaktmengsel, tomatenblokjes, kidneybonen, mais, lente uitjes en koriander blaadjes door de rijst en laat het geheel even door warmen
- Serveer met de zure room, avocado en een beetje geraspte kaas