Mediterrane groenten uit de oven

Knapperige verse groenten met knoflook en tijm…..Hmmmmm!

Dit is echt een heerlijk recept voor een doordeweekse dag.
Gewoon even de groenten snijden, alles bij elkaar in een ovenschaal en de oven doet de rest!
Zo makkelijk kan het dus zijn om je dagelijkse portie verse groenten binnen te krijgen!

Je kunt prima variëren  door de groenten die ik in dit recept gebruik  te vervangen door bijvoorbeeld aubergine, groene of rode paprika, broccoli of cherry tomaatjes.

Mediterrane groenten uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4
Ingrediënten:
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 200 gram kastanje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de courgette, paprika, ui en de champignons in grove stukken
  3. Hak de knoflook en de tijm fijn
  4. Doe de groenten, de knoflook, tijm en olijfolie in een ovenschaal en schep goed door elkaar
  5. Laat in de oven in ca. 45 minuten gaar worden
  6. Schep de groenten halverwege even om
  7. Breng voor het serveren op smaak met peper en zout

 

groenten uit de oven 2