LMF’s favorites: 9x pesto!

Ik ben dol op pesto! In soep, pasta, risotto, op een pizza of gewoon met een stukje stokbrood.
Mijn pesto verslaving begon toen we twee jaar geleden naar Italië op vakantie gingen. Bakken vol verse pesto heb ik weggewerkt die vakantie!
Als ik zelf pesto maak, maak ik altijd traditionele groene pesto (recept) met basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Maar de laatste tijd zie ik ook veel andere soorten pesto voorbij komen, soms met ingrediënten waar ik zelf nooit op was gekomen! Tijd voor een smakelijk overzichtje dus! Welke lijkt jou het lekkerst?

1. Boerenkoolpesto
Boerenkool is  weer  helemaal hot de laatste tijd. Boerenkoolchips, boerenkoolsalades, boerenkool ovenschotels en… boerenkoolpesto! Deze vond ik op Paulineskeuken.nl
boerenkoolpesto
2. Doperwtenpesto
Ook van doperwten kan je blijkbaar pesto maken! Dit recept is van Echte Meisjes in de Keuken.  Ze gebruiken doperwtjes en munt, op zich een hele lekkere combi. Lijkt me lekker, deze pesto!
doperwten_munt_pesto
3. Peterselie pesto

Op Fitgirl.nl vond ik een recept voor peterselie-walnotenpesto. Deze lijkt me heerlijk door de pasta!
peterselie pesto
4. Spruitjespesto
Ja, je leest het goed. Pesto van spruitjes! Deze pesto met spruitjes en pistachenootjes vond ik op de blog van de Hippe Vegetariër. Ga jij hem proberen? Ik ben zelf wel erg nieuwsgierig hoe hij smaakt!
spruitjes pesto
5. Broccolipesto

Nog eentje voor op mijn lijstje! Broccolipesto. Deze vond ik op Chickslovefood.comBroccolipesto
6. Rode bietenpesto
Als je mij al wat langer volgt weet je waarschijnlijk wel dat ik fan ben van rode biet. Deze rode bietenpesto van Pieta’s Hapjes ga ik zeker proberen! Ik houd jullie op de hoogte!
bietenpesto
7. Rucola pesto

Deze pesto heb je misschien al eens voorbij zien komen. Rucola pesto is super lekker bij eigenlijk alles. Dit recept is van Francesca kookt.
rucola pesto
8. Koriander pesto

Van koriander moet je houden. Óf je vind het heerlijk, óf je haat het. Ik val in de eerste categorie. Het liefst gooi ik overal koriander door! Deze pesto van Culi-Blog lijkt me dan ook echt goddelijk!
koriander-pesto
9. Spinazie pesto

Dat je van spinazie ook erg goed pesto kan maken blijkt uit dit recept van Voedzaam en Snel. Lekker en nog super gezond ook!
Spinazie-pesto

2 gedachten over “LMF’s favorites: 9x pesto!”

  1. Stuk voor stuk loopt het water mij door de mond bij de smakelijke plaatjes van deze pesto’s.
    Ik ga ze zeker proberen. De spuitjes variant spreekt mij het minste aan maar ik ga hem wel een kans geven.

    1. Ja, Adriana,
      Ik weet ook niet zo goed of ik die spruitjespesto wel aandurf. Misschien wacht ik eerst even af hoe hij jou bevalt hahaha :-).

Reacties zijn gesloten.