LMF’s favorites: 7 x traditionele Sinterklaas recepten

Sinterklaas is weer in het land en daar hoort natuurlijk weer veel lekkers bij!
Er zijn talloze variaties op Sinterklaas gerechten te vinden op internet. Alles van pepernoten tiramisu tot speculaas smoothies kwam ik tegen!
Ongetwijfeld erg lekker allemaal, maar ik heb toch een zwak voor de echte traditionele zoetigheden die bij Sinterklaas horen.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar echte ouderwetse Sinterklaas recepten en heb ik zeven klassiekers voor je op een rijtje gezet!


 1. Borstplaat
  Voor mij geen Sinterklaas zonder roomborstplaat! Sabine van Ohmyfoodness heeft een heel lekker recept voor borstplaat op haar blog staan.
  borstplaat
  2. Marsepein
  Marsepein is natuurlijk volop in de winkels te krijgen, maar zelf gemaakte marsepein op tafel zetten is natuurlijk wel heel erg leuk en verrassend simpel! Een eenvoudig marsepein recept vind je hier!
  marsepein
  3. Taai taai
  Taai taai is natuurlijk niet weg te denken bij Sinterklaas. Op de blog van Ellouisa staat een lekker recept voor taai taai. Ook hier geldt: helemaal niet moeilijk zelf te maken, maar wel veel lekkerder dan uit de winkel!
  taaitaai
  4. Kruidnoten
  Pepernoten en kruidnoten mogen uiteraard niet in dit lijstje ontbreken! Op kooktijdschrift.nl vind je een goed recept!
  kruidnoten1
  5. Gevulde speculaas
  Er zijn  maar weinig dingen lekkerder dan zelfgemaakte gevulde speculaas. Helemaal als het recept van Rudolph is!Op de site van 24Kitchen staat een heel lekker recept voor gevulde speculaas met zelfgemaakte amandelspijs!gevulde speculaas
  6. Chocoladeletter
  Heb je er wel eens aan geacht om je eigen chocoladeletter te maken? Ook dit is een heel eenvoudig recept en zó leuk! Je kan je letter versieren met alles wat jij lekker vindt. Ook leuk als sinterklaascadeautje! Een goed recept voor homemade chocoladeletters is te vinden op Pauline’s Keuken.
  chocoletter
  7. Banketletter

  Zelf een banketletter maken hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Op Culy.nl vond ik een recept voor een banketletter met zelfgemaakte vanille spijs. Als je het liever wat sneller doet kan je natuurlijk ook gewoon kant en klaar spijs in de winkel kopen!
  banketletter
  Wat maak jij dit jaar voor Sinterklaas?

Een gedachte over “LMF’s favorites: 7 x traditionele Sinterklaas recepten”

Reacties zijn gesloten.