LMF’s favorites: 10x recepten voor de herfst

We kunnen geloof ik wel stellen dat de herfst nu echt begonnen is.
Wind, kou en regen zijn dingen waar ik helemaal niet vrolijk van word, maar toch is de herfst mijn favoriete seizoen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met stoofpotjes, pompoen, toetjes met warm fruit en paddenstoelen. Want lekker eten, dat kan je in de herfst zeker!

Op LMF staan heel wat recepten om je door je herfstdip heen te helpen. De 10 lekkerste recepten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet. Welke is jouw favoriet?

1. Herfstcake
Kruidige herfstcake met gember, kruidnagel en kaneel.  Een topping van roomkaas-botercrème en nootjes erbovenop, kopje thee erbij en weg is je herfstdip!

2. Broodje paddenstoelen uit de oven
Dit broodje is niet voor niets het best bekeken lunchrecept op LMF!

3. Geroosterde pompoenpitten
Pompoen gegeten? Bewaar de pitten dan eens om te roosteren. Super lekker en nog gezond ook!

4. Herfstpasta met boerenkool
Yes, het is weer tijd voor boerenkool!
Boerenkool is natuurlijk heerlijk in de stamppot, maar ook in een pastagerecht doet boerenkool het erg goed. Deze lekkere herfstpasta met boerenkool en worst is bijvoorbeeld echt een aanrader.

5. Warme witte chocolademelk
Deze  chocolademelk was een van de eerste recepten op LMF. Nu ik weet dat ik niet tegen zuivel kan zal ik hem helaas niet snel meer maken. Maar oh, wat was hij lekker!
Kan je tegen melk en ben je niet bang voor wat extra calorieën?  Dan zou ik deze chocolademelk zeker een keer proberen!

6. Herfstpizza met pompoen en geitenkaas
Herfstiger dan dit wordt het niet! Simpele pizza met pompoenblokjes, geitenkaas, walnoten en rauwe ham. Glaasje wijn erbij en je herfstavondje is compleet.

7. Pompoenpasta met salie en pancetta
Zo lekker, deze pompoenpasta! Romige saus met pompoen, knapperige zoute pancetta en natuurlijk lekker veel Parmezaan erover. Loopt het water je al in de mond?

8. Champignonsoep met port en spekjes
Een echt herfstsoepje, deze champignonsoep. Maak maar een grote pan, want aan één kommetje heb je vast niet genoeg!

9. Speculaascrumble met appel en custard
De tijd voor warme toetjes is weer aangebroken. Crumble is gewoon bijna het lekkerste wat er is. Een flinke schep roomijs erbij en je avond kan niet meer stuk!

10. Lauwwarme salade met varkenshaas
Ook in het najaar kan een maaltijdsalade prima. Dat blijkt wel uit deze stevige salade met gebakken varkenshaas, spek, krieltjes en goddelijke avocado dressing!

 

Bewaren

Bewaren