LMF’s favorites: 9x zelfgemaakte fudge

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst zelf fudge gemaakt.
Fudge maken is heel makkelijk en ook nog eens verslavend lekker. Zo verslavend dat ik het niet meer uit mijn hoofd kreeg!Ik maakte fudge met witte chocolade en Oreos, maar er zijn oneindig veel lekkere combinaties te bedenken. Ik ben op zoek gegaan naar inspiratie en kwam recepten tegen om van te watertanden! De lekkerste 10 heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!


1- Traditionele vanille fudge
Laura van Laura’s Bakery heeft een heel lekker (en eenvoudig) recept voor traditionele vanille fudge op haar blog.
23 - Fudge 1 Laura
2- Fudge met gezouten karamel

Salted karamel is één van de lekkerste dingen die er zijn. En dat in combinatie met fudge… Hier mag je me ’s nachts voor wakker maken! Je vindt het recept op Rutgerbakt.nl.
fudge-met-gezouten-karamel-3-683x1024
3 – Warme chocolademelk fudge

Warme chocolademelk is echt iets voor in de winter, maar de warme chocolademelk fudge van Carola is in de zomer ook lekker!
Warme chocolademelk fudge


4 – Provençaalse fudge met lavendel

Op Cookiecottage.nl vond ik een recept voor chocolade fudge met lavendel. Dit is er eentje die ik absoluut ga uitproberen!
Chocolade-lavendelfudge4
5 – Witte chocolade fudge met cranberries

Deze is leuk voor kerst. Fudge met witte chocolade, cranberries en pistache. Ook erg lekker als het geen kerst is trouwens! Je vindt het recept op Uitpaulineskeuken.nl.
witte-chocoladefudge-3
6 – Key lime pie fudge

Nog eentje voor op mijn to-cook lijstje! Key lime pie fudge van Myhappykitchen.nl. Met limoen en een koekjesbodem… OMG!!
key lime pie fudge close-up
7 – Fudge met chocolade en zeezout

Chocolade en zeezout is op zich al een onweerstaanbare combi. Fudge verpakt in chocolade met zeezout kan dus alleen maar goddelijk lekker zijn! Het recept is te vinden op Blondiekookt.nl.
Home made fudge met pure chocolade en zeezout
8 – Fudge met Baileys en witte chocolade

Lekkerder dan dit wordt het volgens mij  niet! Het recept vind je hier.
Baileys-fudge
9- Paleo frambozen fudge

Fudge kan ook gezond(er) zijn. Deze frambozen fudge van Paleorecepten.nl is Paleoproof en gemaakt met kokosboter en honing in plaats van boter en suiker.
8.-Paleo-frambozen-fudge-3

2 gedachten over “LMF’s favorites: 9x zelfgemaakte fudge”

  1. Fudge, daar maak je altijd tijd voor! Wat een heerlijke verzameling heb je gemaakt. Enne… bedankt dat ik ertussen mocht staan 🙂 Groetjes Carola

  2. Wat een heerlijke verzameling! En natuurlijk bedankt voor de vermelding van mijn key lime pie fudge. En ga zelf binnenkort die met Baileys proberen.

Reacties zijn gesloten.