LMF Newsflash #1

De laatste tijd ontvang ik steeds vaker persberichten over leuke evenementen en nieuwe producten. Ik kan natuurlijk niet over alles een aparte blogpost schrijven, maar er zitten best vaak interessante dingen tussen die ik graag met jullie wil delen. De leukste berichten ga ik daarom elke in de maand voor je op een rijtje zetten.

In de eerste editie van LMF newsflash: Pasta zonder koolhydraten,  lekker buiten koken en de leukste foodevents van aankomende maand!

Pasta, Rijst en Noodles zonder koolhydraten
Zero Pasta
Low carb eten en toch genieten van pasta, rijst of noodles. Klinkt goed toch?
Bij Action verkopen ze nu pasta, rijst en noodles gemaakt van meel van de wortel uit een Aziatische plant. De producten bevatten 0% koolhydraten en zijn vet- en glutenvrij.
Zero Pasta, Zero Rice en Zero Noodles zijn te koop bij alle filialen van Action voor € 0,99 per zak van 200 gram.


Biologische kippen van koopeenkip.nl
koopeenkipNa koopeenkoe.nl en koopeenvarken.nl is er nu koopeenkip.nl. Op deze website koop je samen met anderen en deel van een hok (lot) met kippen die een goed leven leiden. Wanneer een lot voor 100% verkocht is, worden de kippen geslacht en het vlees in pakketten verdeeld. Elk pakket bevat genoeg vlees voor 18 maaltijden wordt gekoeld bij je thuis afgeleverd.
Koopeenkip.nl zet zich hiermee af tegen de vleesindustrie, die dieren als product behandeld.


Kokkerellen in de buitenlucht
Primus-Onja
Dit voorjaar neem je je eigen fornuis mee als je gaat picknicken! Primus komt namelijk met een draagbaar tweepits gasfornuis. Het fornuis weegt maar drie kilo en is in te klappen tot een soort koffer met draagriem. Je kan de kookkoffer uitklappen zodat er een kookunit ontstaat waar je gezellig buiten je maaltijd op kan bereiden.
De Primus Onja is verkrijgbaar outdoor speciaalzaken en online vanaf €129,95.


Kraanwater graag!
kraanwaterVeel bezoekers van restaurants, festivals en evenementen willen kraanwater kunnen bestellen. Dat blijkt uit een online petitie die al door ruim 103.000 mensen is ondertekend. Uit onderzoek blijkt dat er in driekwart van de restaurants geen kraanwater op tafel komt, zelfs wanneer bezoekers er voor willen betalen.
De petitie is een initiatief van Vitens. Zij willen samen met andere waterbedrijven de horeca in Nederland aansporen kraanwater te severen.


Foodevents
Er is in februari genoeg leuks te beleven op foodgebied. De leukste evenementen op een rijtje:

Chocoa festival (6 en 7 februari)
CHOCOA
Chocoholics opgelet!
Op 6 en 7 februari wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam het Chocoa Festival georganiseerd. Het festival draait volledig om cacao en chocolade.  Bij de ruim 50 stands ontdek je alles over chocola en kan je deelnemen aan proeverijen. Meer informatie vind je hier.

Festival Militair Culinair
(27 en 28 februari)
NMM Rudolph
Op het Festival Militair Culinair in Soesterberg kunnen bezoekers kennis maken met de militaire eetcultuur. Naast typisch militaire gerechten uit de  veldkeukens kan je ook genieten van culinaire varianten van Rudolph van Veen. Ook voor kinderen is genoeg te beleven. Meer informatie vind je op de website van het Nationaal Militair Museum.

The Taste of Holland (12, 13 en 14 februari)
Taste of Holland
Sterrenchefs, toprestaurants, workshops, kookdemonstraties en een uitgebreid kinderprogramma. Op de taste of Holland kan je met gemak een dagje doorbrengen!
Je kan voor een klein prijsje de signature dishes van diverse toprestaurants proeven, lekker eten bij één van de foodtrucks, een masterclass volgens bij Julius Jaspers en nog veel meer.
Meer informatie vind je op de website van de Taste.