LMF Eetweek: 2017 week 41

Het was weer een hele fijne eetweek!
Ik had me weer eens voorgenomen om gezond(er) te gaan doen en dat is deze week best redelijk gelukt.
Ik heb hardgelopen, geyogaat en gefietst, supergezond bananenbrood gebakken en sla gegeten.
Daarnaast was er alleen ook twee kilo pepernoten, appelbroodjes, pizza en patat… Zullen we maar gewoon zeggen dat de week goed ‘in balans’ was?

Maandag 9 oktober:
Nynke had een vriendinnetje te spelen en dan moet er natuurlijk wel iets te snacken in huis zijn. We zijn met z’n allen naar de Jumbo gereden om twee kilo pepernoten te halen.
Voor de kinderen natuurlijk hè, voor de kinderen!

Deze potten zaten maandag nog helemaal vol (deze foto is van vandaag). Ik kan wel zeggen dat de kinderen alles hebben opgegeten, maar dan zou ik echt keihard liegen. Nu weet ik weer waarom ik voor half november nooit pepernoten in huis haal.
Het avondeten was gelukkig wel iets gezonder. We aten tomatenrijst met rookworst.

Dinsdag 10 oktober:
Allebei de kinderen gingen vanmiddag uit spelen. Ik had dus de hele middag voor mezelf.
Tijd zat om van alles te doen, maar uiteindelijk heb ik maar weinig nuttigs gedaan. Gewoon lekker op de bank met mijn kookboeken en een kop thee. Zelfs eten koken werd hem niet. Ach, patat is ook lekker!

Woensdag 11 oktober:
Ook vandaag was een makkelijk dagje wat koken betreft.  Er lag nog tomatensoep in de vriezer. Even ontdooien, broodje erbij en klaar.

Vanavond ben ik nog wel even de keuken ingedoken om een bananenbrood te bakken.
Er staat al een recept voor bananenbrood op LMF, maar dat is er eentje met boter, suiker en chocola. Heel erg lekker, maar niet zo erg gezond dus.
Het brood dat ik vandaag gemaakt heb is supergezond. Zelfs zo gezond, dat ik het de rest van de week als ontbijt gegeten heb. Het recept krijg je binnenkort van me!

Donderdag 12 oktober:
Ik probeer al een tijdje een dagje vrij in te plannen. Vandaag heb ik daarom vrij genomen van mijn werk om te bloggen, zodat ik morgen lekker een dagje vrij heb. Vanmorgen heb ik dus achter de laptop doorgebracht. Koken had ik even helemaal geen zin in, dus werd het pizza vandaag. Thank god voor Thuisbezorgd.nl! 😉

Vrijdag 13 oktober:
Eigenlijk zou ik vandaag niet werken, maar ik wilde toch nog wat dingetjes doen voor de blog. Tot een uurtje of 11 heb ik geblogd en toen ben ik op mijn gemak boodschappen gaan doen voor de lunch.
Voor de lunch heb ik nog even een heel fijn uurtje yoga gedaan. Dat was echt al weer veel te lang geleden!
Mijn lunch was simpel maar echt zo lekker. Ik nam een broodje oude kaas met uienchutney. Omdat ik nooit meer kaas eet, was dit echt genieten vandaag!

Voor het avondeten maakte ik snelle rijst met sojasaus, nasigroenten en pinda’s. Ook lekker en mooi makkelijk.

Zaterdag 14 oktober:
Vanmorgen ben ik maar weer eens begonnen met hardlopen. Het ging nog niet helemaal zoals het  zou  moeten, maar het begin is er weer! 😀
Gisteren heb ik een gerookte makreel meegenomen die in de aanbieding was, en daar heb ik vandaag een heerlijke maaltijdsalade mee gemaakt.
Paul was vanavond niet thuis, dus ik had het rijk alleen. Ik ben lekker op de bank gekropen met thee, veel chocola en seizoen vijf van The Walking Dead. Een prima zaterdagavond als je het mij vraagt!

Zondag 15 oktober:
Een tijdje geleden kreeg ik het nieuwste boek van Donna Hay toegestuurd. Vandaag heb ik het recept dat ik met jullie ga delen gekookt.
Vanmorgen heb ik vast currypasta voor het recept gemaakt.
Daarna zijn we op de fiets naar mijn ouders geweest. In totaal 20 km fietsen, maar die heb ik ruimschoots gecompenseerd door drie van mijn moeders goddelijke appelbroodjes weg te werken (ook een recept dat je binnenkort voorbij gaat zien komen!)
Weer thuis heb ik de curry in de oven geschoven en vast een begin gemaakt met deze eetweek.

De curry moet op dit moment nog bijna een uur in de oven, dus ik heb nog geen foto van het eindresultaat.
Maar voor zover ik nu kan zien (en ruiken) wordt hij echt onwijs lekker! Het eindresultaat en het recept deel ik over een paar dagen met je, dus houd LMF in de gaten! 😉

Bewaren