LMF Eetweek: 2017 week 36

In de vorige Eetweek vertelde ik al over mijn gebrek aan energie. Naar mijn idee heeft dit vooral te maken met wat ik de laatste weken gegeten heb. Zuivel moet ik eigenlijk gewoon van af blijven, maar in de vakantie at ik dagelijks pasta met Parmezaanse kaas, tiramisu en ijsjes. En dan heb ik het nog niet eens over al die cappuccino’s aan het zwembad.
Kortom, het is tijd om mezelf weer in het gareel te krijgen en dus nam ik me voor deze week weer keurig te eten.
Soepjes, salades, veel groenten en even niets waar zuivel in zit.
En natuurlijk is dit heel goed gelukt… NOT!

Maandag 4 september / Dinsdag 5 september
De week begon goed. De kinderen hadden hun eerste schooldag en ik ging aan het werk. ’s Avonds maakte ik voor twee dagen tomatenrijst met rookworst en extra veel groenten. Goed bezig dus.
Tot Paul thuiskwam met de overblijfsels van wat hij op zijn werk had getrakteerd.

Woensdag 6 september
Nynke is in de vakantie zeven jaar geworden en natuurlijk moest er nog getrakteerd worden op school.
Vanmiddag hebben we samen Oreo lollies gemaakt om morgen te trakteren.

Als avondeten hadden we patat met sla en gebraden kip. Altijd lekker!

Donderdag 7 september
Vandaag was een beetje een hectische dag. Vlak voor etenstijd besefte ik pas dat er eigenlijk niets in huis was voor het avondeten.
Gelukkig lagen er nog een paar pizza’s in de diepvries. Niet erg gezond, maar voor vandaag wel even lekker makkelijk!

Vrijdag 8 september
Na de vakantie ben ik andere tijden gaan werken waardoor vrijdag nu mijn vaste blogdag is. Ik kon dus lekker de hele dag aan mijn blog werken.
Er stond een gezond visstoofpotje op het menu, maar ook vandaag was ik er niet helemaal bij met mijn hoofd. Twee keer naar de winkel en nog was ik de helft van de ingrediënten vergeten. Ik heb mezelf maar een wijntje ingeschonken en Grieks besteld. Morgen doen we wel weer een poging.
Ik heb ’s avonds nog wel een boterkoek gebakken. Dat had ik vorige week ook al gedaan, maar toen ben ik vergeten er foto’s van te maken. Deze keer ging de koek wel op de foto en het recept krijg je aankomende week.

Zaterdag 9 september
Vanmorgen ben ik(met boterkoek) even bij mijn ouders op de koffie geweest. Verder was het een standaard zaterdag: boodschappen doen, strijken en natuurlijk lekker koken! Het vispotje lukte vandaag wel. Het recept volgt binnenkort.

Zondag 10 september
Het was gewoon mooi weer vandaag! Zonde om binnen te blijven zitten, dus ik ben met de kinderen lekker een uurtje het park in geweest vanmorgen.
Vanmiddag kregen we visite, dus bakte ik boterkoek nummer twee van deze week.
Vanmorgen vroeg heb ik de slowcooker al aangezet met riblappen, ui, wortel, spekjes, champignons en Zwolsche stoof kruiden van Jonnie Boer. Tegen de avond hadden we een echt belachelijk lekker stoofpotje.


Er is deze week dus geen dag voorbij gegaan zonder boterkoek, appeltaart, kant en klaar maaltijden of Oreo’s. Erg lekker allemaal, maar niet helemaal wat ik me had voorgenomen.
Hopelijk gaat het komende week beter lukken! 😉

Bewaren

Bewaren