LMF Eetweek: 2017 week 35

Mijn eerste eetweek na de vakantie zit er al weer op.
Het kost me dit jaar echt moeite om uit mijn vakantieritme te komen. De kinderen waren nog vrij, dus ik kon gelukkig rustig opstarten. De lunchtrommels, schooltassen en zwemlessen komen volgende week pas weer.

Omdat ik deze week weinig energie had heb ik niet heel veel in de keuken gestaan. Ik was deze week weer eens heel blij met mijn voorraadje in de diepvries !
Verder was Paul jarig, hebben we arretjes-taart gemaakt en aten we drie(!) keer Bolognese deze week.

Maandag 28 augustus / Dinsdag 29 augustus
Paul moest vandaag weer aan het werk en Lucas ging met een vriendje naar de speeltuin. Nynke en ik hadden dus het rijk alleen.
Vorige week heeft Nynke voor het eerst arretjescake geproefd en die viel natuurlijk wel in de smaak!
We hebben vandaag samen een erg lekker arretjes-taartje gemaakt (en grotendeels opgegeten!). Het recept komt aankomende week  online.
Voor het avondeten maakte ik tagliatelle bolognese.

Dinsdag was mijn eerste werkdag na de vakantie. Na drie weken relaxen is zo’n eerste dag best weer pittig hoor! Om het avondeten hoefde ik me tenminste niet druk te maken, dat hoefde alleen even opgewarmd te worden.

Woensdag 30 augustus
Paul was jarig vandaag en dus moest er natuurlijk iets lekkers worden gebakken.
Eerst hebben we ’s ochtends met Nynke’s schoolvriendinnetjes geluncht bij de Intratuin. De kinderen speelden in de ballenbak terwijl de moeders gezellig konden bijkletsen.
De kinderen waren helemaal kapot na een ochtend spelen. Handig voor mij, want ze gingen lekker rustig op de bank tv kijken. Kon ik mooi de hapjes voor vanavond voorbereiden en een boterkoek bakken.
Die boterkoek is trouwens onwijs lekker geworden. Helaas ben ik even vergeten er een foto van te maken. Binnenkort maak ik hem nog een keer, en zal ik ook meteen het recept met jullie delen!
Voor het avondeten trokken we een bakje tomatensoep uit de vriezer. Beetje brood erbij en klaar.

Donderdag 31 augustus
Paul was vrij vandaag. Vanmorgen konden we dus lekker rustig aan doen. Eigenlijk hebben we de hele dag lekker rustig aan gedaan.
Ook wat het eten betreft heb ik het mezelf makkelijk gemaakt met een simpele ovenschotel met worst, aardappels en groente. Gewoon alles bij elkaar in een braadslede, kruiden en knoflook erbij en de oven in.

Vrijdag 1 september
Ik wilde iets nieuws koken voor Paul en mij. Met de kinderen hoefde ik geen rekening te houden, zij aten bij opa en oma omdat ik moest werken vandaag.
Eerst dacht ik aan iets met rijst, maar ik vond het toch meer een dag voor soep. Het werd Hongaarse champignonsoep. Echt een blijvertje! Super lekker en best snel te maken. Het recept ga ik nog uitwerken ;-).

Zaterdag 2 september
De laatste paar dagen ben ik zo moe dat ik de hele dag wel zou kunnen slapen. Misschien is het de tijd van het jaar, of ligt het aan het idee dat de vakantie erop zit, maar ik heb gewoon geen energie.
Ik heb vandaag dan ook alleen de hoognodige dingen gedaan.
Eten koken zat natuurlijk wel in de planning. Maar toen ik de AH binnenkwam en de vitrine met maaltijdsalades zag, heb ik mijn boodschappenlijstje weer in mijn tas gestopt. Ik ging voor een salade met quinoa, spinazie, noten en gember-soja dressing. Helemaal top en vooral lekker makkelijk!

Zondag  3 september
Vanmorgen zijn we eerst naar een verjaardag geweest en daarna gingen we even langs mijn vader. Paul is ’s middags met de kinderen op pad gegaan. Kon ik mooi even deze Eetweek uitwerken.
Ook vandaag heb ik opgewarmd in plaats van gekookt. Er lag nog bolognesesaus van maandag in de diepvries en die hebben we vandaag opgegeten. Normaal gesproken vind ik drie keer in één week hetzelfde eten helemaal niks, maar voor nu vind ik het wel even prima.
eetweek