LMF Eetweek: 2017 week 29

Het schooljaar zit er weer op!
De laatste week was nog best hectisch. Veel rennen en vliegen, een verjaardagsfeestje, cadeautjes knutselen, een high tea en voor de kinderen een emotionele laatste dag op school.
Ondanks alle hectiek hebben we erg lekker gegeten en zijn er zelfs weer een paar nieuwe recepten bijgekomen.


Maandag 17 juli

Het was echt een ren-en-vlieg-dag vandaag.
Vanmorgen ben ik eerst bij Lucas in de klas geweest om met de kinderen een afscheidscadeautje voor de juffen te maken.
Daarna kon ik nog snel een paar uurtjes bloggen voordat de kinderen weer uit school gehaald moesten worden.
Na schooltijd konden we nog net een cadeautje voor een verjaardagsfeestje halen en boodschappen doen voor ik om half vier bij de huidtherapeut in het ziekenhuis moest zijn.
Wat eten koken betreft heb ik het mezelf maar even makkelijk gemaakt vandaag. Kippenbouten in de oven, friet in de frituurpan en sla met makkelijk dressing.

Dinsdag 18 juli
Nynke had vanmiddag een verjaardagsfeestje en Lucas ging bij een vriendje spelen.
Ik had het huis dus even voor mezelf vanmiddag. En wat doe je dan, als het buiten 25 graden is en je hebt een middagje voor jezelf?  Juist! Het huis opruimen en de strijk wegwerken! 🙂
We aten couscous met gegrilde groenten. Helemaal lekker met dit weer.

Woensdag 19 juli
Het was weer lekker warm vandaag. Ik hoefde gelukkig niet de keuken in, want er was nog genoeg couscous over van gisteren.
Vanmiddag hebben we maar even rustig aan gedaan. Nynke wilde heel  graag zelf lippgloss maken, dus we hebben er een knutselmiddag van gemaakt.

Donderdag 20 juli
Omdat morgen de laatste schooldag is, werk ik deze week op donderdag in plaats van vrijdag.
Nynke heeft morgenochtend een high tea in de klas, en daar ga ik vanavond mini cheesecakes voor bakken.
Niet veel tijd om te koken dus. Op zulke dagen zijn verse maaltijdsalades echt een uitkomst! Deze keer haalde ik twee salades met pasta en garnalen bij Jumbo.

Vrijdag 21 juli
De laatste schooldag!
De cheesecakes voor de high tea waren gelukkig goed gelukt. Vanmorgen vroeg heb ik snel nog even foto’s gemaakt zodat ik het recept binnenkort op de blog kan delen.

Ik had verwacht twee hele blije kinderen aan te treffen op school vanmiddag, maar dat pakte even anders uit. Nynke was in tranen omdat ze haar lieve juf niet wilde missen. En Lucas moest afscheid nemen van zijn grote vriend, die na de vakantie naar een andere school gaat. De zomervakantie begon dus met twee onbedaarlijk huilende kindjes op de achterbank…
Thuis hebben we de gordijnen dichtgedaan en een bioscoop van de huiskamer gemaakt. Inclusief grote bakken popcorn. Daar knapten ze gelukkig weer een beetje van op.
De kinderen hadden op school patatjes gegeten tussen de middag, dus zij hadden niet veel trek meer.
Voor Paul en mezelf heb ik de meest ongezonde maaltijd in tijden gemaakt vandaag. De laatste tijd heb ik goed opgelet met zuivel, maar vandaag had ik er echt even maling aan. Ik had behoefte aan comfortfood! En dat is het ook geworden…. Fettucine met een saus van slagroom, roomboter, bloem en Parmezaanse kaas. Met champignons en spinazie voor de vitamientjes. Echt zo vreselijk lekker! Recept volgt snel!

Zaterdag 22 juli
Paul en Lucas hebben vandaag gekookt.
Gebakken aardappels met worst en worteltjes.
Dat mogen ze vaker doen! 😉

Zondag 23 juli
Het is weer bijna eind juli en dat betekent dat de BTW aangifte voor het tweede kwartaal de deur uit moet.
Zoals altijd heb ik de afgelopen drie maanden helemaal niets aan mijn administratie gedaan, dus moest ik een hoop bijspijkeren vandaag.
Paul is met de kinderen naar oma geweest zodat ik even de ruimte had mijn losse bonnetjes en post-its bij elkaar te zoeken en alles in te boeken. April en mei zitten er in, dus ik ben een eind op weg.
Vanmiddag zijn we met z’n viertjes naar de Jumbo gewandeld voor de boodschappen. Ik ben begonnen aan bolognesesaus, maar die moest tegen etenstijd nog minstens een uur pruttelen.
We hebben dus maar pizza besteld. Morgen en overmorgen eten we spaghetti bolognese!

 

 

Bewaren