LMF Eetweek: 2017 week 28

Het was weer een erg fijn eetweekje.
Niet veel bijzonders, gewoon lekker rustig en natuurlijk weer met lekker eten.

Deze week stond er veel vis en een hele lekkere vegetarische pasta op tafel.
Verder mocht ik iets nieuws van CelaVita uitproberen en zaten we gezellig een middagje op het terras.

Maandag 10 juli
We begonnen de week wat koken betreft lekker makkelijk. Er was nog een flink portie pasta met tonijn over van gisteravond.

Dinsdag 11 juli
Omdat ik nog steeds minder vlees probeer te eten hadden we vandaag weer vis. Een lekker gebakken visje deze keer.
Vorige week maakte ik prei met witte wijn en kappertjes die zo lekker was dat ik het recept op de blog wilde delen.
De foto’s waren alleen niet al te best, dus maakte ik de prei vandaag nog een keer.
Deze keer zijn de foto’s wel goed gelukt. Het recept staat inmiddels online.

Woensdag 12 juli
Nynke is de laatste tijd dol op chili con carne (vooral omdat ze er nacho chips bij mag eten).
Lucas ging vanmiddag bij een vriendje spelen en Nynke en ik zijn gezellig samen de keuken ingedoken om chili con carne te maken.

Donderdag 3 juli
Chili con carne maken we hier altijd voor twee dagen, dus ik hoefde niet te koken vandaag.
Ik heb wel een lekkere ontbijtsmoothie gemaakt voor een hele leuke winactie op Instagram. In samenwerking met Zespri SunGold mag ik namelijk een wellnessbon ter waarde van €75,- weggeven.
Wil jij kans maken? Post dan een lekker ontbijtje met de Zespri SunGold kiwi in de hoofdrol op Instagram!
Kijk voor de voorwaarden en het recept van mijn smoothie op mijn instagramaccount!

Vrijdag 14 juli
Eigenlijk was het plan om een salade te eten vanavond, maar het was zo koud en druilering buiten dat ik meer trek had in pasta.
Eerder deze week heb ik een grote pot verse pesto gemaakt en die kwam nu goed van pas! Omdat we twee dagen achter elkaar vlees hadden gegeten heb ik er een vegetarische pasta van gemaakt.
Tagliatelle met courgette, rode ui, tomaatjes en pesto. In een kwartiertje klaar en echt veel lekkerder dan ik had verwacht.
Zo lekker, dat ik snel een paar mooie foto’s heb gemaakt en het recept heb uitgeschreven. 😉

Zaterdag 15 juli
Vanmorgen hebben we hier wat klusjes gedaan en de boodschappen in huis gehaald.
Ik wilde zelf patatjes bakken, maar daar waren de kinderen het absoluut niet mee eens. Patat van de snackbar is veeeeeeel lekkerder! Discussie dus…
Toen Paul de kinderen gelijk gaf heb ik de handoek  maar in de ring gegooid en de snackbar gebeld.
Ik besloot het er van te nemen en bestelde voor mezelf een goulash kroket én een nasischijf.

Zondag 16 juli
Vanmorgen ben ik de dag begonnen met een lekker stukje hardlopen. Wat dat betreft vind ik het wel lekker dat het buiten weer iets frisser is de laatste tijd. Met die hitte gaat het hardlopen bij mij echt voor geen meter, maar vandaag ging het weer helemaal goed.
Vanmiddag hebben we gezellig op een terras met speeltuin gezeten met vrienden en een heleboel kinderen. 🙂
Voor we naar huis gingen kreeg ik enorme megacourgette uit de moestuin van onze vrienden. Thanks Arjen, daar gaan we binnenkort iets lekkers mee maken!

Als avondeten hadden we weer vis en nieuwe smashed potatoes die ik mocht uitproberen van CelaVita.
Ze zijn eigenlijk bedoeld voor op de barbecue, maar ook uit de oven zijn ze erg lekker!

Bewaren

Een gedachte over “LMF Eetweek: 2017 week 28”

  1. Tja…. sorry Paul, Lucas en Nina, ik moet jou toch echt gelijk geven Marianne! Zelfgebakken friet is zoveel lekkerder…. en al helemaal als je biologische aardappels neemt en ze met schil en al bakt. Lekker biefstukje of lamskoteletje erbij, zelfgemaakte aioli…. Of een gebakken tartaartje met gegrilde groente of een lekker gekruid kipfiletje met sla en boontjes voor een doordeweekse maaltijd. Jammie, wat een traktatie!

Reacties zijn gesloten.