LMF Eetweek: 2016 week 9

Misschien is het je opgevallen dat het afgelopen week wat rustig was op LMF. Deze eetweek stond vooral in het teken van de griep. Nynke is flink ziek geweest, dus was ik vooral verpleegster deze week. Ondanks dat is het toch gelukt een aantal lekkere recepten te maken. Verder had ik ruzie met mijn laptop en heb ik de chocoladeafdeling bij de Hema geplunderd.

Maandag 22 februari:
Mijn schoonouders kwamen vandaag bij ons eten. Paul en ik hadden een tien minuten gesprek met Nynkes juf, dus opa en oma kwamen even oppassen. Daarna aten ze gezellig een hapje mee.
Ik maakte tomatenrijst met rookworst.
2016wk9ma
Dinsdag 23 februari

Je hebt van die dagen… Ik had de kinderen naar school gebracht en een lekker ontbijtgerechtje voor LMF gemaakt met avocado en ei.
Avocado met ei uit de oven 4Toen ik het recept wilde uitwerken begon mijn laptop uit zichzelf Windows te updaten. Daarna was ik al mijn bestanden kwijt. Foto’s, e-mails, fotobewerkingssoftware, recepten…. alles weg!
Net toen ik klaar was mijn computer uit te schelden ging de telefoon. Het was Nynke’s juf. Of ik Nynke wilde ophalen, want ze voelde zich niet lekker. De computer moest dus maar even wachten.
Nynke was inderdaad goed ziek. Flinke koorts en buikpijn. Dat werd dus een middagje op de bank. Gelukkig was er nog genoeg tomatenrijst over van gisteren, dus koken hoefde ik niet meer vandaag.

Woensdag 24 februari
Nynke bleef vandaag nog thuis. Paul bracht Lucas naar school en ’s middags mocht hij gezellig naar mijn ouders. Zo kon Nynke even een dagje rustig uitzieken op de bank.
Mijn computer deed het gelukkig weer (gewoon even opnieuw opstarten, dûh!) en dus kon ik de post van gisteren alsnog uitwerken.
Tegen de middag knapte Nynke wat op en hebben we samen kokoskoeken gemaakt.
Kokoskoken 1Voor het avondeten maakte ik kipkerrie ragout, want daar had ik alles voor in huis. Ik maakte meteen genoeg voor twee dagen, dus donderdag had ik een makkie wat koken betreft.
2016wk9wo-do
Vrijdag 26 januari
Nynke leek gisteren helemaal te zijn opgeknapt, maar vanmorgen werd ze weer wakker met 39,6 graden koorts. Dat werd dus weer een dagje thuis.
Nynke wilde niets eten ’s avonds. Alleen wat hapjes yoghurt. Lucas had bij mijn schoonouders gegeten, dus die hoefde ook niets meer. Paul en ik deden daarom lekker makkelijk en bestelden een pizza.
2016wk9vr
Zaterdag 27 januari:
Vandaag ben ik even naar de Hema geweest voor nieuwe handdoeken en toen gebeurde er dit:
2016wk9zaeitjesSlecht, ja ik weet het. Maar ook wel erg lekker! Ik kan je vooral de eitjes met zeezout en karamel aanbevelen!
Voor het avondeten hebben we halve haantjes gehaald en er zelf patat bij gebakken. Echt smullen hoor!
2016wk9za
Zondag 28 februari:
Vandaag was qua avondeten niet veel bijzonders. Ik heb ’s middags een lekker recept gemaakt voor de foodblogswap van deze maand. Toen we dat op hadden zaten we eigenlijk zo vol dat avondeten niet meer nodig was. Voor de kinderen heb ik lekker pannenkoeken gebakken.
Het recept van de lekkere snack hieronder komt morgen online!
2016wk9zo