LMF Eetweek: 2016 week 6

Het was weer een lekker weekje. Ik heb geen ingewikkelde gerechten gekookt, maar wel allemaal lekker!
Vooral zaterdag hebben we super lekker gegeten en genoten van een doos vol Siciliaanse lekkernijen!
Verder begon Lucas deze week in zijn nieuwe klas, moest ik op zoek naar een zwembroek met dinosaurussen en vierden de kinderen carnaval op school.

Maandag 1 februari / Dinsdag 2 februari
Vandaag start de instroomgroep voor groep 1 bij Lucas op school. Het is dus zijn eerste dag in een nieuwe klas. Het was vanmorgen dus best een beetje spannend. Gelukkig heeft hij meteen een nieuw vriendje gemaakt en de nieuwe juf is super lief!
Ik kook vandaag lekker voor twee dagen. Rijst met kip en chorizo. Populair bij de kinderen en voor mij lekker makkelijk om morgen weer op te warmen!
2016wk6ma
Woensdag 3 februari
Het was een gezellig middagje. Lucas nam vandaag voor het eerst een vriendje mee naar huis om te spelen.  Terwijl de jongens met de auto’s aan het spelen waren hebben Nynke en ik gezellig gekleurd.
Tegen de tijd dat Lucas zijn vriendje naar huis ging waren de kinderen helemaal munt. We besloten lekker wat te eten te bestellen.
Patat met hamburgers. Helaas was mijn hamburger deze keer niet zo lekker. Hij was nog zo rauw dat ik hem heb weggegooid.
2016wk6wo
Donderdag 4 februari
Ik had nog runderlappen in de koelkast liggen die op moesten. De bedoeling was om er goulash van te maken, maar daar had ik vandaag niet zo’n trek in. Het werd dus draadjesvlees.
Er stond nog een restje rode wijn die we niet lekker vonden, dus die heb ik bij het vlees gegooid. Het resultaat was zo lekker dat het recept al heb gepost! We aten er Vlaamse frieten en snijbonen bij.
2016wk6do
Vrijdag 5 februari:

De kinderen vieren vandaag carnaval op school. Normaal gesproken gaan ze tot 14.00 uur naar school, maar vandaag waren ze om 12.00 uur vrij. Nynke nam gezellig een vriendinnetje mee om te spelen.
Paul heeft oorontsteking waar hij veel last van heeft. Hij kwam vandaag eerder thuis en ging meteen door naar bed.
Gelukkig voelde hij zich tegen het eind van de middag weer een stukje beter.
Qua eten hebben we lekker makkelijk gedaan. Paul voelde zich niet lekker en Nynke wil geen aardappels. Rijst is nu meer haar ding. Voor haar heb ik ‘rode rijst’ gemaakt. We aten er een restje draadjesvlees bij, wat worstjes en rauwkost. Een prima maaltje om het weekend mee te beginnen!
2016wk6vr
Zaterdag 6 februari
Vandaag hebben we echt super lekker gegeten! Eerder deze week kreeg ik van Amesi een proefpakket met Siciliaanse delicatessen toegestuurd. Daar hebben we vandaag heerlijk van gesmuld!
Het recept van deze goddelijke tagliatelle met zalm en mascarpone deel ik morgen met jullie.
2016wk6zaNaast tagliatelle zaten er nog veel meer heerlijke dingen in het pakket van Amesi. We hebben alles op tafel gezet om eens lekker te proeven. Morgen vertel ik jullie meer over Amesi en al deze lekkere dingen!
2016wk6amesi
Zondag 7 februari
Meestal vermijd ik de binnenstad op zaterdag en koopzondagen. Helaas kwam ik er deze keer niet onderuit. De kinderen beginnen volgende week met zwemles en ik kwam er nu pas achter dat Lucas geen zwembroek meer heeft die hem past.
Lucas en ik zijn dus maar de stad ingegaan op zoek naar een leuke zwembroek. Hij wilde er eentje met dinosaurussen of Spiderman. En die hadden ze dus niet.
Bij V&D vonden we uiteindelijk een zwembroek die hij wel oké vond (nadat ik hem had omgekocht met een taartje bij La Place).
Toen we thuis kwamen ben ik met de laptop op zolder gaan zitten om deze eetweek te typen. Daarna had ik geen zin meer om te koken. We bestelden lekker bij Wok to Go. Morgen eten we wel weer iets gezonds!
2016wk6zo

 

Een gedachte over “LMF Eetweek: 2016 week 6”

Reacties zijn gesloten.