LMF Eetweek: 2016 week 26

Nu ik deze eetweek teruglees zie ik dat we best Hollands gegeten hebben afgelopen week. Drie keer aardappelen, groente en vlees komt niet vaak voor bij ons thuis.Ik heb me niet erg uitgesloofd in de keuken. We aten vooral makkelijk en een keer pizza uit de doos. Donderdag heb ik wél mijn best gedaan, want toen had ik een kookworkshop met acht mede-foodbloggers.

Maandag 27 juni
Vandaag eten we Hollandse pot. Gehaktballen met spinazie en gekookte aardappels met jus.
Het recept voor de gehaktballen ga ik nog een beetje bijschaven en dan deel ik het met jullie in de rubriek ‘basiskoken’.
eetweek 2016 wk26ma
Dinsdag 28 juni
Vandaag was weer een standaard dinsdag. Werken, kids uit school halen en door naar zwemles.
Na de zwemles heeft Paul eten gekookt. Speklapjes met gebakken aardappels en doperwtjes.
eetweek 2016 wk26di
Woensdag 29 juni
Nynke had vandaag een verjaardagsfeestje van een vriendinnetje. Lucas wilde ook een feestje, dus zijn we samen naar een speelparadijs geweest. Nynke at op het feestje en Lucas heeft patatjes gegeten in de speeltuin.
Voor Paul en mezelf heb ik roerbak met varkenshaas gemaakt. Lekker met een gebakken eitje erop.
eetweek 2016 wk26woIk moest nog een recept maken voor de foodblogswap van juni. Daarom heb ik ’s avonds nog snel een lekkere snack met zoete aardappel en tonijn in elkaar gedraaid. Echt super lekker! Het recept staat inmiddels online.
Zoete aardappelkoekjes met tonijn 3
Donderdag 30 juni
De dag begon met een ochtendje bloggen. Daarna ging ik onderweg naar Leusden. Samen met acht andere foodbloggers was ik door BK uitgenodigd voor een kookworkshop om hun nieuwe keramieken pannen te testen. Het werd een hele leuke middag waar ik je binnenkort meer over ga vertellen.
Collage BK event
Vrijdag 1 juli
Ik had echt geen inspiratie voor het eten vandaag. De kinderen aten bij opa en oma, dus daar hoefde ik geen rekening mee te houden. Ik twijfelde over een stoofpotje, maar uiteindelijk is het een pizza geworden.
eetweek 2016 wk26vrIk ontving vandaag wel hele lekkere foodpost! Er werd een foodybox bezorgd vol met nieuwe producten die ik mag uitproberen.
Ik houd jullie op de hoogte!
eetweek 2016 wk26vr foodybox
Zaterdag 2 juni
Vanmorgen zijn we naar de kapper geweest. Daarna had Nynke weer een feestje. Paul en Lucas gingen samen op pad. Ik had een enorme berg strijk liggen, dus daar heb ik me de hele middag mee ‘vermaakt’.
Nynke had al gegeten op haar feestje en Lucas en Paul hadden patat gehaald.
Ik was van plan voor mezelf te koken, maar tegen de tijd dat ik bij de winkel kwam was het al half acht geweest. Bij Jumbo heb ik verse Brugse vissoep meegenomen. Ik moet eerlijk toegeven, hij was prima te doen!
eetweek 2016 wk26za
Zondag 3 juli:
Vanmorgen heb ik het eerste product uit de foodybox gebruikt om een hele lekkere zoete flammküchen met appel te maken. Het recept post ik aankomende week.
eetweek 2016 wk26zo flammkuchen appelDe bedoeling voor vanavond was draadjesvlees, maar dat heb ik iets te laat opgezet vanmiddag. Het vlees was dus niet op tijd gaar. Paul heeft daarom voor het eten gezorgd vandaag. Verse worst met sla en aardappels. Morgen eten we draadjesvlees!
eetweek 2016 wk26zo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren