LMF eetweek: 2016 week 25

Eetweek 25 zit er al weer op. We gaan langzaam richting de zomervakantie, maar buiten is het helaas meer herfst dan zomer. Gelukkig hebben we hier in het oosten van het land niet veel gemerkt van het noodweer afgelopen week.
Erg uitgebreid heb ik deze eetweek niet gekookt, maar er kwamen wel een paar hele lekkere dingen op tafel. Kijk je mee?

Maandag 20 juni
Wat avondeten betreft had ik het lekker makkelijk. Er was nog een flinke portie macaroni over van gisteravond. We aten dus uit de magnetron vandaag.
eetweek 25 2016 ma Mijn ouders hebben een superhandig snijapparaat. Zo’n ding wat je bij TellSell kunt kopen. Ik mocht hem deze week lenen. Ideaal om chips mee te maken. Er lag nog een zoete aardappel en daar heb ik chips van gemaakt als gezonde snack! Bietjes, wortel, courgette en pastinaak staan ook nog op mijn lijstje om chips van te maken. Wordt vervolgd!
eetweek 25 2016 ma snack
Dinsdag 21 juni

Zoals elke week was het dinsdag weer flink aanpoten. Ik ging eerst werken, toen de kinderen uit school halen, spullen pakken en daarna door naar zwemles.
De bedoeling was om pannenkoeken te bakken, maar ik was echt super moe. Ik heb de kinderen in bad gedaan terwijl Paul naar de snackbar ging om patat te halen. Ik ging voor patat, een goulash kroket en een berenhap pinda. En ja, ik heb alles opgegeten!
eetweek 25 2016 di
Woensdag 22 juni
Vanmorgen heb ik gewerkt tot de kinderen uit school kwamen. Het was mooi weer, dus we hebben het zwembadje vol laten lopen en heerlijk de hele middag buiten in de tuin gezeten.
Ik had al een hele tijd een idee voor gevulde paprika’s met tonijn en rijst en die heb ik vandaag gemaakt. Zo lekker! Het recept deel ik snel!
eetweek 25 2016 wo
Donderdag 23 juni
In het hele land was het vandaag noodweer, maar hier in het Oosten was er gelukkig weinig aan de hand. Pas ’s avonds laat begon het te regenen en onweren. Het zonnetje heeft de hele middag geschenen. We hebben dus weer een lekker middagje in het zwembad in de tuin gehad.
We aten gepaneerde kipstukjes, sla en gebakken aardappels.
eetweek 25 2016 do
Vrijdag 24 juni
Mijn dag begon een beetje vreemd vandaag. Ik wilde lekker vroeg beginnen met werken, want dan kon ik ook weer vroeg naar huis. Ik was om half acht op mijn werk, waar ik erachter kwam dat er een enorme scheur in de achterkant van mijn broek zat (WTF???).  Gelukkig was er nog niemand, dus ik kon zonder dat iemand het zag weer snel naar huis racen om me om te kleden.  Vroeg beginnen is dus niet gelukt.

De kinderen zijn vanmiddag bij mijn ouders geweest en we aten daar een hapje mee. Wat is het toch heerlijk om aan te kunnen schuiven! Mijn moeder had lasagne gemaakt. Zo lekker dat ik twee grote borden heb weggewerkt!
eetweek 25 2016 vr
Zaterdag 25 juni
Vandaag heeft het de hele dag non-stop geregend. We waren van plan naar een foodevent (Stoer Voer) in de stad te gaan.  Het regende alleen zo hard dat het niet te doen was. Jammer, want het is echt een gaaf evenement. Volgende week zijn ze in Hengelo, dus als het weer een beetje meezit gaan we zeker!

We hebben er maar een productief dagje van gemaakt. Lucas had een grotere kast nodig, dus hij ging met Paul naar de Ikea.
Nynke heeft aankomende week twee verjaardagspartijtjes. Wij gingen dus cadeautjes shoppen en we hebben boodschappen gedaan.
We aten diepvriespizza’s. Blijft lekker voor op de zaterdag!
eetweek 25 2016 za
Zondag 26 juni
De moestuintjes van AH beginnen nu flink door te groeien. Vanmorgen hadden we best een aardige ‘oogst’. Worteltjes, doperwten en een handvol frambozen. Zo leuk!
eetweek 25 2016 zo oogst
Ik had stamppot raapstelen willen maken, maar er lagen gisteren  geen raapstelen in de winkel. Het werd daarom stamppot rucola. Ook lekker. Met spekjes en zongedroogde tomaatjes.
eetweek 25 2016 zo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 gedachten over “LMF eetweek: 2016 week 25”

 1. Hoi Marianne,

  Die chips van zoete aardappel zien er super uit, hoe krijg je die zo knapperig? Heb ik ook wel eens geprobeerd maar bij mij werd het slappe hap!

  Groetjes Martine

  1. Hey Martine,

   Wat leuk dat je reageert! 🙂
   De chips lukken het beste als je ze zo dun mogelijk snijdt, het liefst met een mandoline.
   Bestrijk ze met een klein beetje olijfolie en leg ze in één laag op een bakplaat met bakpapier.
   Bak ze in de oven op ca. 190 graden voor een minuut of 20. Tussentijds even omdraaien en de kleinere chips eerder uit de oven halen voor ze te donker worden.
   Laat je weten of het gelukt is?

   Liefs,
   Marianne

   1. Dank je, nog maar een keer proberen dan! Zoete aardappel is echt super gezond maar ik vind het niet altijd even lekker. Frietjes van zoete aardappel lusten we allebei wel heel graag dus ik dacht dat chipjes ook goed te doen zouden zijn☺

Reacties zijn gesloten.