LMF Eetweek: 2016 week 23

Misschien is het je opgevallen dat er afgelopen wat minder posts op LMF verschenen dan normaal. De kinderen hadden namelijk een extra week vrij van school. En schoolvakantie betekend altijd minder bloggen en meer leuke dingen doen met de kinderen!
Gelukkig werkte het weer goed mee, dus we hebben er een gezellige week van gemaakt.

Maandag 6 juni
Omdat de kinderen vrij zijn werk ik twee dagen deze week. Vandaag was een werkdag en de kinderen mochten naar mijn ouders.
‘S avonds hebben mijn ouders bij ons gegeten. We hebben de bakplaat aangezet en heerlijk buiten gegeten.
2016 eetweek23 ma
Dinsdag 7 juni
Weer zo’n mooie dag! Het begon wat fris, maar toen de zon eenmaal ging schijnen was het echt zomerweer! De kinderen hebben zich de hele middag vermaakt in het zwembadje in de tuin terwijl ik thuis wat klusjes kon doen. Een lekker relaxt dagje dus! Eind van de middag moesten we naar zwemles en daarna was het het eten en kinderbedtijd.
Paul en ik aten curry met bloemkool en kip. De kinderen kregen aardappels met speklapjes en rauwkost die nog over waren van gisteren.
2016 eetweek23 di
Woensdag 8 juni
Paul heeft een dagje vrij genomen vandaag. We zouden naar Amsterdam gaan waar ik door Heinz was uitgenodigd voor een barbecue workshop. Nynke kreeg gisteren koorts en flinke keelpijn, dus heb ik de workshop afgezegd.
Gelukkig was ze ’s ochtends weer een stuk opgeknapt en we wilden toch iets leuks gaan doen. We hebben er een dagje Dolfinarium van gemaakt. Superleuk!
Paul en de kinderen hebben voor het avondeten patat gehaald. Ik had ’s middags al een wafel en een portie poffertjes gegeten in Harderwijk, dus een courgettesoepje leek me verstandiger…
2016 eetweek23 wo
Donderdag 9 juni
Weer zo’n lekker dagje! We hebben mooi rustig aan gedaan. Halverwege de ochtend hebben we wat boodschapjes gehaald en een lekkere smoothie en tosti’s gemaakt als lunch. De rest van de dag hebben de kinderen lekker buiten gespeeld terwijl ik een nieuw recept voor LMF uitprobeerde.
We aten citroen krieltjes uit de oven met snijbonen en worstjes.
2016 eetweek23 do
Vrijdag 10 juni
Vandaag was weer een werkdag. De kinderen waren bij mijn schoonouders. Ik had al de hele dag trek in linguine met garnalen. Na mijn werk ben ik dus maar langs de AH gereden om pasta en garnalen te halen. De kinderen hadden al bij opa en oma gegeten. Paul en ik hebben gegeten toen de kids in bed lagen. Lekker buiten met een glaasje wijn. Een prima begin van het weekend!
2016 eetweek23 vr
Zaterdag 11 juni
Weer een lekker dagje. De mannen hebben vanmorgen de schuur opgeruimd terwijl Nynke en ik even de stad in gingen en boodschappen deden.
‘S middags ging Paul de kinderen leren fietsen. Ze kunnen het al aardig, maar er moet nog wel geoefend worden. Ik ben nogal overbezorgd (lees: panisch) als het om dit soort dingen gaat, dus het is beter als ik me er gewoon niet mee bemoei. Een hyperventilerende moeder langs de weg werkt niet erg bevorderlijk als je moet leren fietsen.
Ik ben dus maar binnen gebleven en de keuken ingedoken om rabarber jam te maken (recept volgt).
Omdat de kinderen zo goed gefietst hadden zijn we gaan eten bij het Pannenkoekenhuis. Ik nam een pannenkoek met biefstuk, groenten en knoflooksaus. Lekker!
2016 eetweek23 za
Zondag 12 juni
Vandaag begon de dag met regen. Buitenspelen was er dus niet bij. Daarom hebben we na drie jaar onze Nintendo Wii weer eens aangesloten. Zo leuk!
We aten gebakken aardappels, bloemkool en kip.
2016 eetweek23 zo