LMF Eetweek: 2016 week 2

Afgelopen week was een prima geslaagde eetweek.
We hebben een keertje patat gehaald (vergissinkje van mij) en een keer pizza gegeten. De rest van de week hebben we heel behoorlijk gegeten.
Zaterdag en zondag vierden we Lucas zijn vierde verjaardag en daar hoorde natuurlijk allemaal lekkers bij.

Maandag 4 januari:
Lucas mag vandaag weer een dagje wennen op school. Vorige week is hij door een hond gebeten, daarom gaan we ’s middags voor controle naar het ziekenhuis. Gelukkig ziet alles er goed uit!
Zondag heeft Paul samen met de kinderen rijst met kip en chorizo gemaakt en daar is nog een portie van over. Even opwarmen en het eten stond op tafel
wk2ma16 Dinsdag 5 januari:
Lucas en ik hebben gezellig samen boodschappen gedaan vanmorgen. Nynke heeft ’s middags bij een vriendinnetje gespeeld en Lucas heeft me geholpen thuis te poetsen. We eten filetlapjes met gebakken aardappels en spruitjes. De kinderen lusten (nog) geen spruitjes, dus die kregen rauwkost.
wk2di16
Woensdag 6 januari:
Het plan was om vandaag suddervlees te eten. Helaas herinnerde ik mij dat pas om half vijf. Geen tijd meer dus, en ook geen ander vlees in huis. Paul heeft daarom maar patatjes meegenomen toen hij thuiskwam.
wk2wo16
Donderdag 7 januari:

Vandaag is het Lucas’ laatste wendag op school. Dit weekend wordt hij vier en daarna gaat hij officieel beginnen in groep 1.
We eten het suddervlees dat eigenlijk gisteren op het menu stond. Lekker met gekookte aardappels en wintergroenten uit de oven.
wk2do16
Vrijdag 8 januari:
De kinderen zijn bij opa en oma, dus ik heb een blogdagje. Voor het avondeten heb ik een hele lekkere maaltijdsalade gemaakt met krieltjes, gebakken varkenshaas en yoghurt-avocado dressing. het recept komt morgen op de blog!
wk2vr16
Zaterdag 9 januari:
Lucas is vandaag jarig en wordt alweer vier jaar. Om zijn verjaardag te vieren gaan we gezellig naar de bioscoop en natuurlijk mag Lucas kiezen wat we gaan eten vandaag. Hij wil een kinderpizza van New York Pizza, want daar zit een cadeautje bij.
Ik ga voor een vega pizza met tomaat, feta en pijnboompitten.
wk2za16
Zondag 10 januari:
Vandaag vieren we Lucas zijn verjaardag. We hebben een huis vol visite, dus het is lekker druk en gezellig!
Omdat Lucas morgen echt gaat beginnen in groep 1 vieren we zijn verjaardag tot drie uur. Zo heeft hij  nog even de tijd om bij te komen en rustig te worden voor hij naar bed gaat.
Tussen de middag hebben we met z’n allen geluncht. Ik had pompoensoep, uiensoep en belegde broodjes gemaakt.
Tegen half vier was alle visite vertrokken en zijn we lekker op de bank geploft!
Als avondeten namen Paul ik lekker een kop overgebleven uiensoep. Voor de kinderen had ik poffertjes.
wk2zo16 soep

Een gedachte over “LMF Eetweek: 2016 week 2”

  1. Heb je al eens geprobeerd of roergebakken spruitjes met een beetje kerrie, gebakken stukjes appel en eventueel rozijntjes (maar daar hou ik zelf niet van, dus ik neem spekjes) wel in de smaak vallen? Mijn ervaring is dat ik hiermee zelfs de grootste spruitenhater overtuigd kreeg om ze te proberen…. en zijn bord ging leeg!

    Oh ja, van harte gefeliciteerd Lucas en veel succes op de grote school!

    Groetjes uit Limburg

Reacties zijn gesloten.