LMF Eetweek: 2016 week 14

Afgelopen week was mijn eerste werkweek bij mijn nieuwe baan. Op zich een prima weekje, maar wel weer even wennen! Het werk op zich gaat prima. De uitdaging zit hem meer in een nieuw ritme vinden en mijn tijd anders indelen. Woensdag hadden we bijvoorbeeld geen eten in huis en tegen het einde van de week zag mijn huis eruit alsof er een bom was ontploft. Ondanks de chaos hebben we best goed gegeten en heb ik nog een paar lekkere nieuwe recepten gemaakt.

 

Maandag 4 april
Wat een lekker weertje was het vandaag! We zijn de hele middag buiten geweest en konden zelfs buiten in het zonnetje eten! Er was nog tomatenrijst met rookworst over van zondag. Alleen even opwarmen en lekker aanschuiven dus!
2016wk15 ma
Dinsdag 5 april
Vandaag hadden de kinderen zwemles. Zoals meestal na zwemles kregen ze pannenkoeken als avondeten. Ik had zelf niet zo’n trek in pannenkoeken, dus heb ik een salade gemaakt met bietjes en geitenkaas met honing-balsamico dressing. GODDELIJK!!
Het recept krijgen jullie aankomende week van me!
2016wk15 di
Woensdag 6 april
Ik merk wel dat ik nog een beetje in het ritme moet komen nu ik weer werk. Vandaag liep het allemaal een beetje in de soep. Resultaat: geen boodschappen in huis. Gelukkig bestaat er zoiets als Thuisbezorgd.nl!
2016wk15 wo’s avonds heb ik kaaskoekjes gemaakt voor bij de borrel. Ze waren zo goed gelukt dat ik ze direct heb uitgewerkt voor LMF.
kaaskoekjes 4
Donderdag 7 april
Paul was vandaag vrij. Nynke had een uitstapje met haar klas en Paul is gezellig mee geweest. Als avondeten hadden we tartaartjes met frites en courgette.
2016wk15 do
Vrijdag 8 april
Vandaag was weer een werkdag. De kinderen waren bij mijn schoonouders en daar aten ze ook meteen. Ik wilde wel een beetje een fatsoenlijke maaltijd voor Paul en mij op tafel zetten, maar ik had geen zin om lang in de keuken te staan. Bij AH vond ik super handige voorverpakte groentepakketten met alle ingrediënten voor een gerecht. Zelfs de bouillonblokjes en verse kruiden zitten er al bij. Ik ging voor zoete aardappelsoep. Er was ook ratatouille, tomatensoep, curry madras en lasagne. Dit soepje beviel prima. Zeker voor herhaling vatbaar!

Collage soep
Zaterdag 9 april

Vandaag was poetsdag in huize Breukers! We hebben het huis eens flink aangepakt, want dat was hard nodig! Lucas mocht kiezen wat we gingen eten. Het werden speklapjes. Lekker met gebakken aardappels en gewokte groente.
2016wk15 za
Zondag 10 april
We zijn de dag vandaag sportief begonnen in het zwembad. Het was oefen uurtje en nu de kinderen zwemles hebben leek het ons handig om af en toe met ze te gaan oefenen. Uiteindelijk  hebben we meer gespeeld dan geoefend, maar gezellig was het wel! Na het zwemmen hebben we broodjes gehaald en uitgebreid geluncht. Man wat krijg je trek van dat zwemmen zeg!
Er was nog soep over van vrijdag, dus dat werd het avondeten.
2016wk15 vzo eetweek