LMF Eetweek: 2016 week 1

De kerstspulletjes zijn weer naar zolder en morgen begint er weer een ‘gewone’ week. Eerlijk gezegd vind ik het wel prima dat de feestdagen weer achter de rug zijn. Ik ben een enorme kerstfanaat, maar ik vind het nu ook wel lekker dat het weer gedaan is met de drukte! Op een middagje ziekenhuis na, was eetweek 1 een prima weekje. We hebben vooral rustig aangedaan en makkelijk gegeten. Lekker genoten van de laatste week van het jaar!

Maandag 28 december:
Na alle feestmaaltijden en snacks van de laatste tijd wilde ik weer eens gewoon aardappelen, groente en vlees op tafel zetten. We begonnen de week goed met rollade, oven frites en boontjes.
16wk1 ma
Dinsdag 29 december:
Wat een dag was dit! De kinderen waren vanmiddag bij mijn ouders. Op de planning stond een knutselmiddagje met oma, maar daar is niet veel van terecht gekomen.
Na een uurtje werd ik gebeld dat Lucas door een hond in zijn gezicht was gebeten. Hij had een flinke wond aan zijn bovenlip die gehecht moest worden.
Naar de huisarts dus… die vond de wond te complex en verwees ons door naar de plastisch chirurg. Dat werd dus een middagje ziekenhuis… Gelukkig kon de wond netjes gehecht worden en heeft Lucas er daarna niet veel last meer van gehad.
Toen we thuiskwamen was het al etenstijd geweest, dus koken heb ik niet meer gedaan. Lucas wilde graag patatjes en die had hij ook wel verdiend!
Ik nam een patat oorlog, daar was ik wel aan toe!
16wk1 di
Woensdag 30 december:
Vandaag heb ik weer een receptje uitgeprobeerd voor LMF. Pastasaus met room en wodka. Absoluut een blijvertje! Het recept staat inmiddels online.
Pasta met romige wodkasaus
Donderdag 31 december:
De laatste dag van 2015! We hebben er een rustig dagje van gemaakt. Mijn schoonvader was jarig, dus daar zijn we even op visite geweest. Verder zijn we lekker thuis gebleven. Er was nog wat macaroni over, dus daar hebben we nog een keer van gegeten. ’s Avonds hebben we wat lekkere hapjes op tafel gezet en gezellig naar Herman Finkers’ oudejaarsconference gekeken.
Iets voor twaalf uur hebben we de kinderen wakker gemaakt om samen vuurwerk te kijken.

Vrijdag 1 januari:
We zijn het nieuwe jaar goed begonnen door meteen eten te bestellen.
Handig als ik ben, was ik er vanuit gegaan dat de supermarkt wel open zou zijn. Dit was dus niet het geval en nu had ik niets in huis voor het avondeten. Het werd dus bestellen…. daar ging de eerste van mijn goede voornemens dus al direct overboord! :-D.
16wk1 vr
Zaterdag 2 januari
Vandaag hebben we een nieuwjaarsborrel gedronken bij mijn ouders. We hebben daar ook meteen gegeten. Mijn moeder had super lekkere zoetzure kip met nasi gemaakt. Smullen dus!
16wk1 za
Zondag 3 januari:
Vandaag heb ik de kerstboom afgebroken en alle kerstspulletjes weer naar zolder gebracht. Morgen zit de kerstvakantie erop en begint het gewone leven weer. Paul zorgde vandaag voor het eten. Hij kookte samen met de kinderen kip met rijst en chorizo.
16wk1 zo