LMF Eetweek: 2015 week 51

Afgelopen eetweek was echt erg! Ik heb wel vaker weken waarin ik wat minder gezonde maaltijden op tafel zet, maar afgelopen week was gewoon schandalig!
Ik was zo druk met het koken van kerstrecepten voor LMF, dat de gewone maaltijden er volledig bij ingeschoten zijn. Dat betekende dus veel patat, maar ook (te)veel kerstsnacks!

Maandag 14 december:
We begonnen de week goed met patat en kroketten!
wk51 ma
Dinsdag 15 december:
Lucas mocht vandaag weer een dagje wennen op de grote school. Ik had dus tijd om te bloggen en gelukkig ook om te koken! Ik maakte kipkerrie ragout. Dit is ook meteen de enige fatsoenlijke maaltijd die ik deze week op tafel heb gezet!
wk51 di
Woensdag 16 december:
Nynke had vanavond kerstdiner op school en Paul een etentje van zijn werk. Lucas bleef vandaag bij mijn ouders eten zodat ik met Nynke mee kon naar haar kerstdiner.
Alle kinderen mochten een gerechtje meenemen. Nynke wilde graag bladerdeeghapjes maken. ’s Middags hebben we dus samen gevulde kerststerren van bladerdeeg gemaakt.
Voor Nynke naar haar diner moest heb ik voor mezelf nog snel een restje ragout van dinsdag opgewarmd.
gevulde bladerdeeg lollies 3
Donderdag 17 december:
Paul heeft gisteravond bij zijn etentje zijn knie verdraaid. Hij zit nu dus met een dikke knie en veel pijn. Werken was er niet bij voor hem vandaag, dus hij bleef een dagje thuis. Mijn ouders kwamen ’s ochtends even langs en mijn schoonouders ’s middags. Tussendoor moest Paul zijn auto nog worden opgehaald, want die stond nog bij het restaurant waar hij gisteren was. Al met al een hectisch dagje. En zoals het hier altijd gaat op hectische dagen, bestelden we ’s avonds gewoon patat (waar ik vergeten ben een foto van te maken)!

Vrijdag 18 december:
De kinderen gingen vandaag naar opa en oma en Paul is weer dapper aan het werk gegaan. Ik maakte er dus een blog dag van! Ik heb een paar lekkere recepten gemaakt, waar we ’s avonds van gegeten hebben. We hadden geroosterde bietjes en pittige gehaktballetjes. Ik maakte er een paar lekkere hamburgers bij.
wk51 vr bietjes Zoet-pittige gehaktballetjes uit de slowcooker 3 wk51 vr burger
Zaterdag 19 december:
Vandaag deden we weer lekker makkelijk! We hebben laat gelucht met lekkere broodjes van de bakker, dus veel honger hadden we niet. Er lag nog groentesoep in de diepvries, dus die heb ik opgewarmd. Lekker met een broodje erbij.
Toen de kinderen naar bed waren heb ik hele lekkere gevulde champignons gemaakt. Het recept krijg je morgen van me!
wk51 za soep wk51 za champignons
Zondag 20 december:
Een perfecte afsluiter voor deze ongezondste eetweek ooit! Homemade pizza!
Ik heb er voor het idee maar een schaaltje rauwkost naast gezet!
wk51 zo