LMF Eetweek: 2015 week 49

Een gezellige, drukke eetweek was het. Lucas mocht deze week voor het eerst naar school, dus dat was spannend! Natuurlijk hebben we uitgebreid Sinterklaas gevierd en de kerstboom staat weer!
Verder hebben we gezellig koekjes gebakken, hadden we computerstoring en een paar hele lekkere nieuwe recepten. Genoeg te vertellen dus! Lees je mee?


Maandag 30 november:
Het is een spannende dag vandaag! Lucas mag voor het eerst naar de grote school. In januari wordt hij vier jaar, dus hij mag nu vast een paar dagen wennen in groep 1. Gelukkig vond hij het helemaal geweldig op school!
We hebben nog een prakje zuurkool over van zondag, dus koken is een makkie vandaag!
wk49 ma
Dinsdag 1 december:
Vandaag hebben we een relaxt dagje. Als Nynke op school is doen Lucas en ik boodschappen en maken we vast deeg om koekjes te bakken. Als Nynke thuis komt kunnen we dus meteen aan de slag. De kinderen hebben zich prima vermaakt en het resultaat was heerlijk!

We aten ’s avonds homemade kipnuggets met oude kaas, gebakken aardappels en verse boontjes. Het recept voor de kipnuggets vind je hier.
Homemade kipnuggets met oude kaas 5
Woensdag 2 december:
We aten vandaag goddelijke pompoentaart met geitenkaas uit het kookboek “Less is More”. Het recept heb ik meteen gepost op LMF!
De kinderen houden niet van geitenkaas. Zij kregen gebakken worstjes met aardappels en doperwtjes. Iedereen blij dus!
Hartige pompoentaart met geitenkaas uit Less is More 5
Donderdag 3 december:
Vandaag heb ik macaroni gemaakt met gehakt en chorizo. Lekker met een scheutje rode wijn en wat room erdoor. Niet zo fijn voor de lijn, maar wel heeeel erg lekker!
wk49 do
Vrijdag 4 december:
De kinderen zijn vandaag bij opa en oma en eten daar ook. Ik was van plan een uitgebreide Indonesische maaltijd te koken. Zoals je hieronder kunt zien is dat niet echt gelukt…..
wk49 vr
Wat wél lukte, is iets heel lekkers voor bij de koffie maken! Ik maakte loempia’s met appeltaartvulling. Echt een aanrader!
zoete appel loempia's1
Zaterdag 5 december:
Vandaag was het natuurlijk groot feest! We hebben Sinterklaas gevierd bij Paul zijn broer. Er was een echte Sinterklaas mét pieten. De kinderen waren dus flink onder de indruk!
Toen Sinterklaas was vertrokken hebben we gezellig met z’n allen genoten van een tafel vol lekkere dingen. Er was heerlijke soep, quiche, mini pizza’s, lekkere salade en stokbrood.
wk49 za
Zondag 6 december:
Arme Lucas heeft de hele nacht gespuugd en buikpijn gehad. Gelukkig ging het overdag weer een stukje beter, maar het was een heftig nachtje! Omdat we allemaal niet veel geslapen hebben, maken we er maar een rustig dagje van. We hebben samen de kerstboom opgezet en het huis gezellig gemaakt.
Ik heb vandaag de Indonesische maaltijd gemaakt die ik eigenlijk vrijdag wilde maken. Voor een online toko mocht ik producten testen waarmee ik heel lekker heb gekookt! Later deze week vertel ik je er meer over!

wk49 zo
Normaal gesproken schrijf ik op zondag de Eetweek, maar dat is deze week even niet gelukt. Net toen ik eraan wilde beginnen vloog mijn website eruit. Gelukkig was ik na een tijdje weer in de lucht, maar toen vond ik het eigenlijk wel welletjes voor vandaag . Het korte nachtje begon zijn tol te eisen. Ik ben lekker met een reep Tony’s Chocolonelly en een pot thee op de bank geploft. De Eetweek heb ik voor een keertje doorgeschoven naar de maandag! Volgende week post ik weer gewoon op zondagavond. Fijne week allemaal!