LMF Eetweek: 2015 week 36

Nu ik op deze eetweek terugkijk besef ik dat we niet erg verantwoord gegeten hebben afgelopen week. Ik heb zelfs maar twee keer echt gekookt… Ach, soms heb je gewoon zo’n week!
Wel heb ik woensdag zes liter uienchutney gemaakt en zijn we dit weekend op de proef eet in Enschede geweest. Al met al zeker geen slechte eetweek dus!


Maandag 31 augustus:
Nynke is het hele weekend ziek geweest en is nog steeds grieperig. Ze blijft vandaag dus thuis van school. Uitgebreid koken heeft niet veel zin, want Nynke heeft totaal geen trek. Voor de kinderen maak ik pasta met knakworstjes en rauwkost, dat gaat er zelfs goed in als ze ze zich niet lekker voelen!
Paul en ik eten lekker pasta met avocado saus en gerookte zalm. Snel klaar en super lekker! wk36 ma
Dinsdag 1 september:
Nynke is vandaag weer naar school gegaan en Lucas is naar de crèche.  Ik heb een blog dagje en heb thuis de boel weer een beetje glad getrokken, want dat was hard nodig! Voor het avondeten maak ik gebraden ham met knoflook krieltjes en spitskool met kerrie.
wk36 di
Woensdag 2 september:
Aankomend weekend is er Proef Eet in Enschede, een food event waarvoor de binnenstad met talloze eettentjes in een soort openluchtrestaurant verandert. Veel lokale restaurants en bedrijven staan ieder jaar op de Proefeet en dit jaar doet ook de vrijwilligersorganisatie waar mijn vader lid van is mee.
Voor één van de gerechten die ze gaan verkopen moet een flinke hoeveelheid uienchutney gemaakt worden.
Arme Nynke is op school weer ziek geworden, dus die moest worden opgehaald. Terwijl zij op de bank lag heb ik, samen met mijn vader, tien kilo uien geschild en gesneden en er vervolgens ruim zes liter heerlijke chutney van gemaakt. Een flinke klus dus, waar we bijna de hele dag mee bezig zijn geweest. Maar het resultaat was zeker de moeite waard!
Na hele dag chutney koken had ik geen puf meer om nog uitgebreid de keuken in te gaan voor het avondeten, dus hebben we lekker patat gehaald!
Het recept van de chutney deel ik later met jullie op LMF.

Donderdag 3 september / Vrijdag 4 september: Vanmorgen heb ik lekker de crockpot aangezet voor een stoofpotje met varkensvlees en crème fraîche. Deze heb ik vorige week voor het eerst gemaakt en dat was zo lekker dat we hem vandaag weer hebben gegeten. En er was genoeg voor twee dagen, dus vrijdag hoefde ik niet te koken, maar kon ik lekker een restantje stoofpot opwarmen!
wk36 do vr
Zaterdag 5 september: Vandaag hebben we Nynke’s kamer aangepakt. Ze wilde graag een eigen hoekje in haar kamer om te tekenen en te lezen. Gelukkig is Nynke weer aardig opgeknapt, dus we zijn gezellig samen naar IKEA geweest om spulletjes uit te zoeken en natuurlijk even te lunchen!
We wisten niet goed wat we wilden eten vandaag. Echt trek hadden we niet en er was ook niet veel meer in huis. Uiteindelijk hebben we eten besteld bij een tentje dat we nog niet eerder hadden uitgeprobeerd. Ik had erg lekkere pasta met garnalen en Paul had de beste shoarma ooit. Goed nieuw adresje dus!
wk36 za
Zondag 6 september: Vandaag zijn we even in de binnenstad bij de Proef Eet gaan kijken. Gelukkig werkte het weer mee vanmiddag, dus we hebben lekker een paar uurtjes rondgelopen en aardig wat lekkere hapjes gegeten. Tegen etenstijd hadden we dus niet echt honger. Ik had rijst met kip en chorizo willen maken, maar die schuiven we lekker door naar morgen! Vandaag hebben we genoeg aan een boterhammetje met knakworstjes en wat rauwkost!
wk36 zo