LMF Eetweek: 2015 week 27

Wat was het een heerlijke eetweek!
Nynke heeft haar eerste schooljaar erop zitten en heeft nu zomervakantie. Door het warme weerhoefde ze donderdag en vrijdag amper naar school, dus de vakantie begon lekker vroeg!
Qua eten hebben we vanaf donderdag lekker een beetje aangerommeld. Met die hitte hadden we  weinig trek en het was echt veel te warm om achter het fornuis te staan.
Kleine, makkelijke hapjes dus, maar wel erg lekker gegeten!

Maandag 29 juni: We beginnen de week met kipkerrie ragout met rijst en vruchtjes.
wk27 ma
Dinsdag 3 juni / Woensdag 1 juli: Voor woensdag staat een drukke dag op de planning, dus dinsdag kook ik vast voor twee dagen. Rijst met kip en chorizo.
wk27 di
Donderdag 2 juli: Oh, wat is het warm vandaag! Bij Nynke op school is het zo warm dat ze eerder vrij krijgt. Om 10.30 uur kan ik haar al ophalen.
Het koken sla ik vandaag maar even over, met deze warmte hebben we toch niet veel trek. Er lagen nog een paar pizza’s in de diepvries en dat is meer dan zat voor vandaag!
wk27 do
Vrijdag 3 juli: Nynke’s laatste schooldag!In verband met de warmte hoeft ze niet de hele dag naar school, maar kan ik haar om half tien al weer ophalen. Nynke wil vandaag graag voor haar broertje koken, dus duiken we gezellig samen de keuken in. Ze heeft heerlijke pastasaus met knakworstjes gemaakt!
wk 27 Nynke
Paul en ik eten vandaag pas als de kinderen naar bed zijn. Het is te warm voor een echte maaltijd, dus we zetten de tafel lekker vol met kleine hapjes. Wraps, pizzadilla met crème fraîche en Turks brood met lekkere sausjes. Wijntje erbij en genieten maar!
wk27 vr
Zaterdag 4 juni: De kinderen eten nog een keer van Nynke’s pastasaus.
Gisteren heb ik al kipfilet met tacokruiden, paprika, ui en mexicaanse salsa in de crockpot gemaakt. Vandaag maak ik daarvan quesadillas. Lekker makkelijk en héél erg lekker!
wk27 za
Zondag 5 juli: Ik was van plan vandaag eten te koken, maar dat plan schuiven we lekker door naar morgen! Vandaag eten we patatjes!
wk27 zo