LMF Eetweek: 2015 week 22

Oh, jongens wat vliegt de tijd toch om! De maand mei is alweer voorbij. Eetweek 22 is ook echt omgevlogen!
Dit was de derde week dat ik low carb eet en het gaat nog steeds prima.  Qua kilo’s ben ik niet veel kwijtgeraakt deze week, maar ik merk wel dat ik me steeds beter begin te voelen. Ik ben een stuk fitter, heb meer energie en mijn huid begint er beter uit te zien.
Van de eiwitshakes begin ik alleen wel een beetje genoeg te krijgen. Eerlijk gezegd kan ik ze niet meer zien! Gelukkig heb ik een recept gevonden voor een koolhydraat vrije broodvervanger!

Maandag 25 mei
11.00 uur: Het is 2e Pinksterdag en we komen lekker langzaam op gang vandaag. Eerst een paar koppen koffie en om 11.00 uur ontbijt/lunch ik met mijn eerste eiwitshake van deze week.
wk 22 ma ontbijt
17.00 uur: Nu heb ik ook wel flinke trek gekregen! We eten een super lekkere ovenschotel met prei en vis. Het recept vind je hier.
Ovenschotel met vis en prei 1
Dinsdag 26 mei
08.45 uur: En weer begin ik mijn dag met een ‘heerlijke’ eiwitshake!
wk 22 di ontbijt
13.00 uur: De lunch is een stuk beter dan mijn ontbijt! Ik maakte een frittata met spinazie, mozzarella en chorizo.
wk 22 di lunch
17.45 uur: Vandaag eten we gebakken kipfilet met geroosterde groenten uit de oven.
wk 22 di diner
Woensdag 27 mei
08.45 uur: Je raadt het al…… Proost!
wk 22 wo ontbijt
12.30 uur: Er is nog een groot stuk van de frittata over. Even opwarmen in de oven en ik heb een heerlijke lunch!

17.45 uur: Gebraden beenham met gebakken spitskool met kerrie. Eén van mijn favorieten!
wk 22 wo diner
Donderdag 28 mei
08.45 uur: vandaag ben ik vergeten een foto van mijn ontbijt te maken. Nou ja…. jullie weten inmiddels wel hoe een eiwitshake eruit ziet toch? 😉

12.30 uur: Eindelijk lunch ik weer eens met iets dat op brood lijkt! Ik vond een recept voor ‘oopsie bread’. Dat is ‘brood’ op basis van eiwit en roomkaas. Het smaakt niet naar brood, maar is wel lekker én met van alles te beleggen.
wk 22 do lunch
18.30 uur: Paul en ik eten samen als de kinderen al in bed liggen. Met gehakt gevulde koolbladeren uit de oven.
wk 22 do diner
Vrijdag 29 mei
08.45 uur: Ik ontbijt lekker rustig met een bordje vol lekkere dingen en een kop koffie.
wk 22 vr ontbijt
13.00 uur: Er is wat gehakt van gisteravond overgebleven, dus daar kan ik lekker een hamburger van bakken. Met een ‘oopsie broodje’ natuurlijk!
wk 22 vr lunch
18.00 uur: Nynke had vanmiddag een sponsorloop op school waar we zijn gaan kijken samen met de opa’s en oma’s. Erna hebben we gezellig hier gegeten met z’n allen. Ik had een grote pan minestronesoep gemaakt.
minestrone soep 1
Zaterdag 30 mei
10.00 uur: Ik begin met een flinke omelet met drie eieren, eiwitpoeder, spinazie, ui en kaas. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat ik de lunch vandaag heb overgeslagen!
wk 22 za ontbijt
17.30 uur: Ik had niet veel trek vanavond, dus ik heb een courgette en een aubergine in plakjes gesneden, bestrooid met Parmezaanse kaas en twintig minuten geroosterd in de oven.
wk 22 za diner
Zondag 31 mei
10.00 uur: Mijn oom is vandaag jarig en dus gaan we gezellig een dagje naar Brabant! Ik weet al van tevoren dat low carb vandaag niet gaat lukken, dus ik begin maar meteen met twee boterhammen met kaas.
wk 22 zo ontbijt

17.00 uur: Mijn lunch bestond uit een enorm stuk belachelijk lekkere rabarbertaart en een stuk karamelgebak, allebei zelf gebakken door mijn tante.
Daarna was er een uitgebreide Chinees-Indische rijsttafel. Tja, als je dan een smokkeldagje hebt, moet je het er ook van nemen toch?
wk 22 zo diner

2 gedachten over “LMF Eetweek: 2015 week 22”

  1. In week 21 had je low carb crackers met heel veel zaden erin. Plaats je de recepten van die crackers en het Oopsie bread van deze week ook op je site? Als je dat niet doet, kan je mij dan vertellen waar ik de recepten kan vinden?

Reacties zijn gesloten.