LMF Eetweek: 2015 week 20

Eetweek 20 is een beetje anders dan jullie gewend zijn.
De vakantie komt er weer aan en dus moeten de winterkilo’s er weer af. Helaas zijn dat er dit jaar iets meer dan normaal, dus er is werk aan de winkel!
Over tien weken moet ik weer in bikini, en dan wil ik er graag vijf kilo af hebben.
Low carb eten is me al eerder goed bevallen, dus daar ben ik deze week weer mee begonnen. Op zich bevalt het me prima, alleen wat het ontbijt betreft ben ik een beetje inspiratieloos. Ik kom eigenlijk niet verder dan eieren of een eiwit shake. Tips zijn dus van harte welkom!

Maandag 11 mei
09.00 uur:  Zoals ik al zei…. eieren of een shake. Vandaag zijn het eieren.
wk20 ma ontbijt
12.30 uur: Lekker geluncht met tonijnsalade in een wrap van ijsbergsla.
wk20 ma lunch
17.45 uur:
Er staat nog een bakje rode linzensoep in de diepvries, dus ik heb een makkie vanavond!
wk20 ma diner
Dinsdag 12 mei

09.00 uur: Ik begin de dag met een omelet van twee eieren en een eiwit, spinazie en ui.
wk20 di ontbijt
12.30 uur: Nynke en ik hebben vandaag een meidendag. We lunchen gezellig samen in de stad. Zij met een groot stuk appeltaart, ik met een grote kom vol rauwkost en gegrilde groenten.
wk20 di lunch
18.00 uur: We eten vanavond verse worst met doperwten en aardappels. Omdat ik geen aardappels mag eten, gun ik mezelf lekker een extra stuk worst!
wk20 di diner
Woensdag 13 mei
08.30 uur: Elke dag ontbijten met gebakken eieren is niet echt mijn ding, maar verder kan ik niet veel koolhydraat arme ontbijtjes verzinnen. Daarom heb ik gister in de stad eiwitpoeder gekocht om ontbijtsmoothies mee te maken.
Vandaag maak ik een smoothie met Alpro kokos, aardbeien en eiwitpoeder. Niet erg lekker, maar het vult wel goed!
wk20 wo ontbijt
12.30 uur:
Geen honger dankzij de smoothie van vanmorgen, maar ik moet wel lunchen van mezelf. Ik maak een bordje met wat blokjes kaas, komkommer, kipfilet en amandelen.
wk20 wo lunch
18.15 uur:
Mijn schoonmoeder komt gezellig eten. Vanmiddag heb ik een grote pan super lekkere minestrone soep gemaakt (zonder pasta).
wk20 wo diner
Donderdag 14 mei

08.00 uur: Ik begin maar weer met een eiwit smoothie vandaag. Deze keer met Alpro kokos en frambozen. Wederom niet lekker, maar ik kom er makkelijk de ochtend mee door.
wk20 do ontbijt
13.00 uur: Even snel een eitje bakken…
wk20 do lunch
17.45 uur: Er is nog een heleboel soep van gister overgebleven. Genoeg om nog een keer van te eten en ook nog een portie in te vriezen. Lekker makkelijk dus!

Vrijdag 15 mei
09.30 uur: Paul is vandaag lekker vrij, dus we gaan er een dagje op uit met de kinderen. Voor we weggaan maak ik een flinke omelet met drie eieren, eiwitpoeder, spinazie, ui en kaas om de rest van de dag op te kunnen teren.
wk20 vr ontbijt- lunch
17.30 uur:
Het is etenstijd, maar ik heb totaal nog geen trek door die enorme omelet van vanmorgen. Ik moet toch eten, dus maak ik geroosterde groenten uit de oven. Yummie!
wk20 vr diner
Zaterdag 16 mei

09.00 uur: Weer een eiwit smoothie…. Deze keer met amandelmelk en blauwe bes. Ik heb er ook wat zoetstof ingedaan, maar daar smaakte het niet veel beter door. De amandelmelk smaakt me trouwens wel beter dat de Alpro kokos.
wk20 za ontbijt
17.30 uur:
Ik heb vandaag niet geluncht. Vanmiddag heb ik tussendoor een stukje kaas en een paar handjes amandelen gegeten en daar had ik eigenlijk wel genoeg aan.
Als avondeten eet ik een stuk zalm en courgette uit de oven met Parmezaanse kaas. Vreselijk hoor, dat diëten! 😉
wk20 za diner
Zondag 17 mei

09.30 uur: Vandaag mix ik eens geen fruit door mijn eiwitshake. Alleen eiwitpoeder, amandelmelk en een beetje vanille extract. Nog steeds niet  echt lekker, maar zeker de beste tot nu toe.
wk20 zo ontbijt
15.00 uur: Ik heb de hele dag een beetje lopen snaaien. Blokjes kaas, amandelen en wat plakjes broodbeleg. Nu begin ik toch wel echt trek te krijgen, dus ik kook een paar eitjes. Daar red ik het wel mee tot het avondeten.
wk20 zo lunch
17.45 uur:
Vanavond heb ik weer zo lekker gegeten! Aubergine uit de oven met tomaat en Parmezaanse kaas en gebakken kipfilet.
wk20 zo diner
Ondanks dat ik aan het lijnen ben heb ik echt heel lekker gegeten deze week. Brood geef ik toch al niet zo om, maar ik had wel verwacht dat ik aardappels en pasta zou gaan missen. Tot nu toe valt dat reuze mee.
Eet jij ook low carb en heb je goede tips? Laat ze dan achter in een reactie! Vooral ontbijt ideetjes zijn meer dan welkom!