Linguine met garnalen en knoflook-botersaus

Dit is  pasta zoals pasta hoort te zijn…. Simpel, snel klaar en onvoorstelbaar lekker!

Pasta moet je gewoon zo eenvoudig mogelijk houden.
Gebruik niet teveel ingrediënten, maar wel ingrediënten van goede kwaliteit.
Zo zet je in een oogwenk een restaurantwaardig pastagerecht op tafel.

Hou je van een beetje pit? Voeg dan een halve theelepel chili vlokken toe aan de garnalen als je ze gaat bakken.

Linguine met garnalen en knoflook-botersaus Linguine met garnalen en knoflook-botersaus

Pasta met garnalen en knoflook-botersaus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5 personen
Ingrediënten:
  • 350 gram linguine of andere pasta
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 450 gram rauwe, gepelde garnalen
  • 120 gram roomboter
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 handjes rucola
  • 1 handje gehakte verse peterselie + extra
  • sap van ½ citroen
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas + extra
Bereiden:
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente
  2. Verhit intussen 30 gram van de boter in een grote hapjespan en fruit hierin de knoflook een minuut aan
  3. Kruid de garnalen met de cayennepeper en wat zout en bak ze in de boter tot ze roze en gaar zijn
  4. Zet het vuur laag en voeg de rest van de boter toe. Laat de boter zachtjes smelten zonder bruin te worden.
  5. Voeg de gekookte pasta, het citroensap, geraspte kaas, peterselie en rucola toe.
  6. Hussel alles goed door elkaar tot de rucola begint te slinken
  7. Verdeel de pasta over vier borden en garneer met extra Parmezaanse kaas en verse peterselie

Linguine met garnalen en knoflook-botersaus

Bewaren

2 gedachten over “Linguine met garnalen en knoflook-botersaus”

Reacties zijn gesloten.