Langzaam gegaarde kalfswang in rode wijn

Kalfswang stond al een tijdje op mijn lijstje van dingen die ik nog eens wilde uitproberen. Toch durfde ik me niet zo goed aan te wagen. Ik had geen idee hoe het zou smaken en hoe ik het goed klaar kon maken.

Een paar weken terug mocht ik voor een review een bestelling plaatsen bij een online slagerij. En één van de dingen die ik bestelde was… kalfwang! Gelukkig stonden er op de website tips over hoe je het vlees kunt bereiden, dus wist ik ook meteen wat ik er mee kon.
Eigenlijk is kalfswang heel makkelijk klaar te maken, je moet alleen wel even geduld hebben. Na ruim 3 uur in de oven is het vlees boterzacht en heerlijk van smaak.

zachtgegaarde kalfswang met rode wijn 1 zachtgegaarde kalfswang met rode wijn 2

Langzaam gegaarde kalfswang in rode wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 500 gram kalfswangen
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml water
  • Peterselie, voor garneren
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Bestrooi het vlees met peper en zout
  3. Verhit wat olijfolie of boter in en ovenbestendige braadpan en braad het vlees even aan tot het lekker bruin is
  4. Neem het vlees uit de pan en zet opzij
  5. Doe de wortel, ui, knoflook, champignons en tijm in de pan en laat een paar minuten bakken
  6. Voeg de rode wijn, het water, de kruidnagels en het laurierblaadje toe
  7. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los van de bodem
  8. Leg het vlees terug in de pan, dek de pan af en zet in de oven
  9. Laat het vlees is ca. 3,5 uur zacht en gaar worden in de oven. Controleer het vlees af en toe en keer het halverwege even om.
  10. Neem het vlees uit de pan en dek af met alufolie
  11. Laat de saus iets inkoken en leg het vlees terug in de saus
  12. Serveer de kalfswangen met aardappelpuree en garneer met gehakte peterselie

 

zachtgegaarde kalfswang met rode wijn 4

Bewaren

7 gedachten over “Langzaam gegaarde kalfswang in rode wijn”

    1. Hoi Hanke,

      Bij mij waren ze perfect op 160 graden, maar het hangt ook af van je oven en de dikte van het vlees.
      Je kan je oven natuurlijk gerust op een lagere temperatuur instellen. Het zou kunnen dat de bereidingstijd dan iets langer wordt.

  1. Hallo

    Bij de ingrediënten staat 1 gram wortelen
    Is dat 1 kg of 1 wortel
    Ik geraak er niet aan uit

    Groetjes z

    1. Hoi Zoewida,
      Het moet 100 gram zijn. Ik heb het meteen aangepast in het recept!

Reacties zijn gesloten.