Het recept voor deze Hawaiiaanse gehaktballetjes komt uit het kookboek ‘Super eten voor superkinderen’.
Het is niet altijd makkelijk om ervoor te zorgen dat je kinderen (genoeg) gezonde voeding binnenkrijgen.
Natuurlijk lusten ze niet alles, dus daar heb je al een uitdaging. Daarnaast wordt aan veel producten in de supermarkt suiker en andere rotzooi toegevoegd, wat de gezondheid van je kinderen negatief kan beïnvloeden.
In ‘Super eten voor super kinderen’ staan handige tips en weetjes over de beste voeding voor je kinderen.
Daarnaast staan er ook nog eens 150 recepten in waar je mee aan de slag kunt om (samen met je kind) gezonde maaltijden op tafel te zetten.
Wat mij betreft een echte musthave voor iedereen die het belangrijk vind dat zijn kinderen gezond leren eten.
Een heel lekker recept uit het boek is Hawaiiaanse strandgehaktballetjes en ik mag dit recept vast met jullie delen!
- 750 gram rundergehakt
- 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- 3 eetlepels gehakte verse koriander
- 3 eetlepels kokosmeel
- ½ rode paprika, in stukjes
- 150 gram verse ananas, geraspt en het vocht eruit geknepen
- 2 eieren, licht geklutst
- (kokos)olie om in te bakken
- 5 dl tomatensaus
- 120 gram geraspte mozzarella
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng het gehakt met de gember, lente ui en koriander
- Roer het kokosmeel, paprika, ananas en eieren erdoor en rol er met vochtige handen balletjes van ongeveer zo groot als golfballen
- Verwarm de olie in een koekenpan en op hoog vuur en schep de balletjes er kort door tot ze een mooie kleur hebben
- Leg de balletjes in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus en de geraspte kaas erover
- Bak het gerecht ca 25 minuten in de oven tot het borrelt en de kaas gesmolten is
- Lekker met een snelle salade
Ben je benieuwd naar het boek? Ik mag een exemplaar weggeven!
Kijk op mijn Facebookpagina om te zien hoe je dit boek kunt winnen!
Niet gewonnen, maar wil je het boek wel graag hebben?
Het boek is voor €29,99 te koop bij Bol.com.