Een tijdje terug proefde ik bij de bakker een stukje van een kaneelcake die zo lekker was, dat ik direct kaneelcake aan mijn to-cook lijstje heb toegevoegd.
Afgelopen weekend had ik een middag ingepland om een lamstajine te maken. Dat ging niet door omdat ik nergens lamsvlees kon krijgen, dus had ik mooi tijd om mijn kaneelcake te bakken.
Precies zoals bij de bakker is mijn cake niet geworden, maar lekker is hij wel!
Hij was in ieder geval binnen een dag op, dus dat zegt genoeg.
Een cake bakken lijkt misschien een hele klus, maar het is echt zo gebeurd. Deze cake staat al in een kwartiertje in de oven en daarna heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar.
Tot hij klaar is dan, want dan moet hem bewaken om te zorgen dat er voor jou ook een stukje overblijft! 😉
- 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels kaneel
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 70 gram bruine suiker
- Verwarm de oven voor op 165 graden en vet een cakevorm in
- Mix de boter romig met de kristalsuiker en de vanillesuiker
- Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen voor je een nieuw ei toevoegt
- Voeg het zelfrijzend bakmeel en één theelepel kaneel toe en mix snel tot een glad beslag
- Doe de helft van het beslag in de cakevorm en strijk met een lepel glad
- Meng de bruine suiker met de resterende theelepel kaneel
- Verdeel de helft van het suikermengsel over het beslag in de cakevorm en dek af met de rest van het beslag
- Strijk weer glad en bestrooi met de rest van de kaneelsuiker
- Laat de cake in ca. 45 gaar worden in de oven
- Controleer of de cake gaar is door er met een houten satéprikker in de steken
- Wanneer de prikker er schoon weer uitkomt, is de cake gaar
Vandaag gemaakt. Was lekker maar compacter dan die van jou…:(
Ah, wat jammer Dora! Dit probleem heb ik ook gehad.
Bij mij kwam het doordat ik de boter met de suiker niet lang genoeg romig klopte. Dit moet je echt wel vijf minuten volhouden voor een luchtige cake.
Wat ook helpt, is het zelfrijzend bakmeel snel door het beslag te mengen. Zodra het meel is opgenomen moet je stoppen met mixen.
Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips!
Lijkt mij heel erg lekker, komt op mijn baklijstje!
Ziet er heerlijk uit, ga ik maken zodra onze nieuwe oven er is:)