Interview: Uit Pauline’s keuken

De foodblog van Pauline Weuring, Uitpaulineskeuken.nl is met tienduizenden bezoekers per week één van de populairste foodblogs van Nederland. Sinds ik vorig jaar mijn eigen blog begonnen ben volg ik haar op de voet. Ik vond het dan ook superleuk dat ik haar een paar vragen mocht stellen naar aanleiding van haar nieuwe kookboek!

Eerder schreef Pauline al het Voedselzandloper kookboek, een bestseller waarvan er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.
Haar nieuwste kookboek, “Uit Paulines Keuken – Live, Love, Eat!”, ligt sinds 25 februari in de winkel.

Uit Pauline's keuken

Wat is je favoriete recept uit je nieuwe kookboek en waarom?
Dat is een lastige want dat hangt een beetje van mijn mood af. In het weekend kies ik natuurlijk voor de Flammkuchen, dit is een soort witte pizza met verschillende toppings. Zo lekker. Doordeweeks hou ik het liever wat lichter, dan dan zou ik gaan voor de gepofte zoete aardappel met feta en tomaat.

Welke kookboeken staan er bij jou thuis op de plank? En welke is (naast je eigen boeken) jouw favoriet?
Dat zijn er nogal wat want ik ben een echte kookboekenverzamelaar. Ik denk dat ik er meer dan 300 heb. Mijn favorieten zijn toch wel de boeken van Donna Hay en de boeken van Yvette van Boven. Als ik iets kook uit een kookboek dan pak ik deze twee dames er graag bij. Maar ik gebruik mijn kookboeken meer ter inspiratie. Een recept letterlijk nakoken doe ik niet zo vaak.

Waarschijnlijk heeft iedere foodie wel een favoriete chef kok. Wie is dat voor jou en waarom?
Ik heb geen favoriete chef als in een chef van een gerenommeerd restaurant. Donna Hay is mijn grootste inspiratiebron. Zij laat je, net als ik,  zien dat koken helemaal niet zo ingewikkeld is.

Je blog en je kookboeken staan vol met heerlijke, originele recepten. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Eigenlijk haal ik mijn inspiratie overal vandaan. Dat kunnen dagelijkse dingen zijn, iets dat ik voorbij zie komen op televisie of iets wat ik gezien heb op de menukaart van een resto. Ik kan avonden vullen met het online checken van menukaarten van restaurants. Daarnaast haal ik veel inspiratie uit Pinterest. Ik scroll iedere dag wel even door de plaatjes heen. En van mijn reizen. Door andere culturen te proeven krijg je volop nieuwe inspiratie.

Je bent nu ruim vijf jaar bezig. In die periode is je foodblog uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland én je hebt twee succesvolle kookboeken op je naam staan. Wat zijn je plannen voor de komende vijf jaar?
Ik wil vooral doorgaan met wat ik nu doe, het delen van lekkere en toegankelijke recepten op Uitpaulineskeuken.nl. Ik wil de kwaliteit vasthouden en steeds weer vernieuwende recepten bedenken en delen. Verder wil ik meer met video’s gaan doen en mijn youtube kanaal verder uitbreiden. Dat mag wel wat professioneler en daar ga ik hard mee aan de slag. Eigenlijk ben ik heel gelukkig met wat ik nu doe en ik hoop dat ik dit nog heel lang mag blijven doen.

Zalmburgers met avocado, één van de recepten in Paulines nieuwe boek.

 

Over het boek
Het boek ademt de stijl van Pauline’s blog; Licht en fris met erg mooie foto’s.
In het boek staan 100 nieuwe recepten die je niet op haar blog terug vindt. Alle recepten zijn, net als de recepten op Paulineskeuken.nl, makkelijk te maken, maar nooit standaard.
Naast recepten deelt Pauline in haar boek o.a. ook persoonlijke verhaaltjes, kooktips, en culinaire hotspots.
Dit boek is een echte musthave voor de hobbykok die niet te ingewikkeld wil doen, maar wel graag originele gerechten op tafel zet!

Een kleine greep uit de recepten in Pauline’s boek:
Caprese-eitjes uit de oven
Geroosterd fruit met vanille yoghurt
Quesadillas met rode ui en spinazie
Salade met perzik en halloumi
Kokos-linzensoep
Couscous met merquez
Zalmburger met avocadospread
Gepofte zoete aardappel
Romige citroenspaghetti
Aarbeientiramisu
Citroen-yoghurtcake
Knoflookbrood

Uit Pauline’s Keuken – Live, Love, Eat! is voor €19,95 te koop bij o.a. Bol.com.