Homemade kipnuggets met oude kaas

Een tijdje geleden heb ik jullie beloofd mijn recept voor homemade kipnuggets te delen. Eigenlijk is het een heel simpel recept. De oude kaas geeft het net dat beetje extra!
Deze kipnuggets met oude kaas zijn hier altijd een enorm succes. Ik moet echt een extra grote portie maken, wil ik niet te kort komen.
In principe zijn drie kipfilets voldoende om met z’n vieren van te eten, behalve als mijn kinderen aan tafel zitten :-)! Daarom gebruik ik in dit recept vier kipfilets voor vier personen.
Overgebleven kipnuggets kan je prima bewaren in de koelkast. Koud zijn ze ook lekker als tussendoortje of op een broodje.

Tip voor de feestdagen: Deze kipnuggets zijn ook heel geschikt als gourmetgerecht! Je kan ze ’s middags al paneren en tot etenstijd in de koelkast bewaren onder wat vershoudfolie.
Homemade kipnuggets met oude kaas 5 Homemade kipnuggets met oude kaas 4 Homemade kipnuggets met oude kaas 1

Homemade kipnuggets met oude kaas
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties:
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets
  • 1 à 2 eieren
  • 80 gram paneermeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
Bereiden:
  1. Snijd de kipfilets in grove stukken (3 á 4 stukken per filet)
  2. Klop de eieren los in een schaaltje
  3. Meng de paneermeel met de kaas en voeg wat peper en zout toe naar smaak
  4. Haal een stuk kipfilet door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel
  5. Druk een beetje aan zodat de kip goed bedekt is. Leg de kipfilet op een bord en herhaal met de andere stukken kip tot alle kip gepaneerd is
  6. Verhit wat boter in een grote koekenpan en bak de kipnuggets hierin op middelhoog vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Keer ze regelmatig om zodat de kaas niet aanbrandt
  7. Voeg zo nodig een beetje boter toe

Homemade kipnuggets met oude kaas 2

4 gedachten over “Homemade kipnuggets met oude kaas”

Reacties zijn gesloten.