Havermout met kersen uit de oven

Dit ontbijtje is zo lekker dat ik het zelfs als toetje zou kunnen eten! En het is nog gezond ook!

Havermout blijft één van mijn favoriete ontbijtjes. je kan er eindeloos mee variëren, het vult lekker en het is goed voor je.
Deze havermout met kersen is een een variatie op de havermout met banaan die ik vorig jaar al eens maakte.
Je kan verse kersen gebruiken, maar kersen uit de diepvries kunnen ook prima. Ik heb diepvries kersen gebruikt zonder ze eerst te laten ontdooien.

Ik was van plan het extra lekker te maken door er stukjes pure chocola doorheen te doen, maar dit ben ik op het laatste moment vergeten.
Ik kwam ik er pas achter toen ik mijn schaaltje al leeg had, dus ik heb de chocola niet gemist. Zonder chocola is dit ontbijtje dus ook erg lekker!
Volgende keer maak ik hem mét de chocola en zal ik een update geven! :-).

Havermout met kersen uit de oven 3 Havermout met kersen uit de oven 4

Havermout met kersen uit de oven
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 1 persoon
Ingrediënten:
  • 40 gram havermout
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel rietsuiker
  • snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 10 kersen, gehalveerd
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar en schenk in een eenpersoons ovenschaaltje
  3. Laat in ca 25 minuten gaar bakken in de oven

Havermout met kersen uit de oven 2

3 gedachten over “Havermout met kersen uit de oven”

  1. Hallo,

    Wat een heerlijk ontbijtje. Heb je de havermout vermalen of gaan ze gewoon als vlokken in het recept?

    Alvast bedankt voor je reactie 🙂

  2. hoi,

    zou ik deze op voorhand kunnen maken en dan opwarmen s ochtends? De tijd ontbreekt me s ochtends

    1. Hoi Marie-Claire,

      Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt me geen probleem.
      Zelf zou ik alleen het ei pas toevoegen vlak voor het de oven ingaat.
      Laat je me weten hoe het uitpakt?

Reacties zijn gesloten.