Gestoofde hamlappen met tomaat en witte wijn

Hollandse pot doet het altijd heel goed hier thuis.
Gestoofde hamlappen worden bijvoorbeeld altijd enthousiast ontvangen.

Door er een beetje wijn en tomatenpuree bij te doen maak je er net even iets anders van.
Hollandse pot met een mediterraan tintje, zeg maar.
De saus is trouwens ook heel erg lekker met gekookte aardappels.

De stooftijd is afhankelijk van de dikte en kwaliteit van de hamlappen, ergens tussen de 45 en 60 minuten.
Dit is gewoon een kwestie van af en toe even proberen of het vlees mals genoeg is.

gestoofde-hamlapjes-met-tomaat-en-witte-wijn-3 gestoofde-hamlapjes-met-tomaat-en-witte-wijn-1

Gestoofde hamlappen met tomaat en witte wijn
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 4 hamlappen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml witte wijn
  • 1 theelepel oregano
Bereiden:
  1. Bestrooi de hamlapjes met peper en zout
  2. Verhit wat boter in een hapjespan en braad de hamlapjes even aan tot ze bruin beginnen te worden
  3. Neem de hamlapjes uit de pan en zet apart
  4. Doe de ui en knoflook in de pan en fruit even aan
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee
  6. Doe de wijn, 50 ml water en de oregano erbij in de pan en breng zachtjes aan de kook
  7. Leg de hamlapjes weer terug in de pan en laat afgedekt in ca. 45-60 minuten gaar stoven
  8. Draai het vlees af en toe om en voeg zo nodig wat extra water toe
  9. Neem de hamlapjes uit de pan wanneer ze gaar zijn en houd ze warm onder aluminiumfolie
  10. Laat de saus op middelhoog vuur indikken.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer bij de hamlapjes

gestoofde-hamlappen-met-tomaat-en-witte-wijn-4

Bewaren

Bewaren

Bewaren