Guacamole

Hmmmm guacamole!
Als bijgerecht bij een Mexicaanse maaltijd,  in een wrap bij de lunch of  als dip bij tortilla chips…. Guacamole is altijd lekker!

Avocado’s zijn een echte superfood.
Ze bevatten een hoog gehalte aan gezonde vetten, kalium en foliumzuur.
Deze guacamole is dus niet alleen super lekker, maar ook nog  eens verantwoord.

Zorg wel dat je goed rijpe avocado’s gebruikt. Deze zijn makkelijker in de guacamole te verwerken en maken hem lekker romig.

 

 

Guacamole
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • - 2 rijpe avocado’s
  • - 1 limoen
  • - 1 rode chilipeper
  • - 1 flinke teen knoflook
  • - 1 eetlepel crème fraîche
  • - 1 flinke hand korianderblaadjes, gehakt
  • - 1 lente uitje
  • - Tabasco (eventueel)
Bereiden:
  1. Snijd de avocado’s langs de pit doormidden en lepel het vruchtvlees in een kom.
  2. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en knijp de limoen erboven uit.
  3. Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten (houd je van pittig, laat de zaadjes dan zitten).
  4. Hak de chilipeper en het knoflookteentje zo fijn mogelijk.
  5. Snijd het lente-uitje in flinterdunne ringetjes.
  6. Voeg de chilipeper, knoflook, het lente-uitje, de crème fraîche en de gehakte koriander toe aan de avocado en meng alles goed door elkaar.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Voor wat extra pit kun je naar smaak tabasco toevoegen