Goddelijke gevulde champignons

Deze gevulde champignons met verse worst zijn perfect als voorgerecht of borrelhapje! Je kunt de vulling van tevoren maken zodat je ze in een mum van tijd op tafel hebt staan!

Ik heb Parmezaanse kaas gebruikt, want daar lag nog een stukje van in mijn koelkast. Heb je geen Parmezaan in huis, dan is oude kaas ook prima.
Je kan de champignons het beste gewoon met je handen vullen. Ik heb het eerst ‘netjes’ geprobeerd met twee lepels, maar dat was (voor mij) een lastig klusje. Met je vingers kan je de vulling beter aandrukken, waardoor hij beter in de champignons blijft zitten.

Goddelijke gevulde chapignons 4 Goddelijke gevulde chapignons 3

Goddelijke gevulde champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: ca. 25 stuks
Ingrediënten:
  • 400 gram champignons (ca. 25 stuks)
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram verse worst
  • snufje cayennepeper
  • 50 gram roomkaas (Monchou)
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas (of oude kaas)
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Veeg de champignons schoon met keukenpapier
  3. Verwijder voorzichtig de steeltjes van de champignons en snijd deze heel fijn
  4. Verhit een klein beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook even aan
  5. Voeg de fijngehakte champignon steeltjes toe en bak deze mee tot ze geslonken zijn en het vocht is verdampt
  6. Knijp het vlees uit de worst en voeg toe aan het champignon mengsel in de pan
  7. Voeg de cayennepeper en wat zout toe en bak tot het vlees gaar is
  8. Neem de pan van het vuur en laat even afkoelen
  9. Bestrijk intussen de champignon hoedjes met wat olijfolie en zet ze op de bakplaat
  10. Roer de roomkaas, Parmezaan, gehakte peterselie en paneermeel door het worstmengsel en breng op smaak met peper en eventueel wat zout
  11. Vul de champignons met de worst en laat de gevulde champignons in 15-20 minuten gaar worden in de oven

Goddelijke gevulde chapignons 2

3 gedachten over “Goddelijke gevulde champignons”

  1. Ik heb de champignons eerst in de oven gebakken. Het vocht uit de champignons weggedaan en daarna gevuld.
    Dan blijven ze stevig.

Reacties zijn gesloten.