Gevulde puntpaprika’s

Uit mijn oven komen meestal ovenschotels met veel room en kaas. Heel lekker, maar niet bepaald goed voor de slanke lijn!
Nu het bikiniseizoen er aan komt wilde ik weer eens een lekker licht ovengerechtje maken, en dat is met deze gevulde puntpaprika’s erg goed gelukt (al zeg ik het zelf)!

Ik gebruik in dit recept basmatirijst, maar je kan ook heel goed gewone witte rijst of zilvervliesrijst gebruiken.
Deze gevulde puntpaprika’s zijn een heerlijk bijgerecht, maar kunnen ook heel goed dienen als hoofdmaaltijd.
Voor een bijgerecht heb je aan één paprika per persoon voldoende. Wil je ze als hoofdgerecht eten? Reken dan anderhalf tot twee paprika’s per persoon.

Gevulde puntpaprika's 3 Gevulde puntpaprika's 4

Gevulde puntpaprika's
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2-4
Ingrediënten:
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 150 gram basmatirijst, gekookt en een beetje afgekoeld
  • 2 handen verse spinazie, gewassen
  • 4 eetlepels gezeefde tomaten
  • 3 eetlepels paneermeel
  • Oijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de paprika’s en halveer ze in de lengte. Leg ze in een ovenschaal
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook
  4. Voeg de rijst toe en bak even mee
  5. Doe de spinazie erbij en bak mee tot hij geslonken is
  6. Roer de gezeefde tomaten erdoor en breng op smaak met peper en zout
  7. Vul de paprikahelften hoog op met het rijstmengsel en bestrooi met de paneermeel
  8. Besprenkel met olijfolie en laat in ca. 30-35 minuten gaar worden in de oven

Gevulde puntpaprika's 2

Bewaren