Gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade

Gevulde dadels kent iedereen inmiddels wel. Door ze te bedekken met een laagje chocolade maak je er iets bijzonders van!

Laatst kreeg ik van mijn moeder een doosje dadels. Heerlijk om zo te eten, maar ik wilde er graag iets speciaals van maken. Nou, dat is gelukt hoor! Deze gevulde dadels zijn verrassend simpel te maken en echt heerlijk! Lekker voor bij de koffie na het (kerst)diner. Of natuurlijk (zoals wij hebben gedaan) gewoon ’s avonds met een kopje thee!
Je kan ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren. Ideaal dus om ze van tevoren te maken! Haal ze een klein half uurtje voor je ze gaat serveren uit de koelkast. Zo krijgen ze de tijd om iets zachter te worden, wat de smaak ten goede komt.

gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade 3 gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade 4 gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade 5

Gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 24 stuks
Ingrediënten:
  • 24 verse dadels
  • 150 gram zachte Monchou (kuipje à 200 gram)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 300 gram pure chocolade, in stukjes
  • 40 gram gehakte pistachenootjes
Bereiden:
  1. Meng de roomkaas met de sinaasappelrasp
  2. Snijd de dadels open en verwijder de pitten
  3. Vul de dadels met de roomkaas en strijk de bovenkanten af
  4. Leg de dadels even in de koelkast om de roomkaas wat op te laten stijven
  5. Smelt intussen de chocolade in de magnetron of au bain-marie
  6. Neem de gevulde dadels uit de koelkast en haal ze met behulp van twee vorken door de gesmolten chocolade. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn met een laagje chocolade.
  7. Leg ze op een velletje bakpapier en bestrooi met de gehakte pistachenootjes
  8. Bewaar de dadels in de koelkast
  9. Laat ze voor het serveren een minuut of twintig buiten de koelkast op temperatuur komen

gevulde dadels met roomkaas en pure chocolade 2