Gesmoorde courgette

Ik ben echt een fan van courgette. Ik gebruik courgette in eigenlijk al mijn pasta gerechten en roerbaksels. Maar ook als bijgerecht is het erg lekker en simpel te bereiden.

Ik maakte deze gesmoorde courgette voor het eerst toen we vorig jaar op vakantie waren in Italië.
In de winkel op onze camping was niet heel veel keus wat groente betreft, maar er lagen wel altijd hele lekkere, kleine courgettes.
Omdat ik in de vakantie natuurlijk niet langer dan nodig in de keuken wil staan, heb de courgettes gewoon in de pan gegooid met een uitje en wat knoflook. Dat pakte zo lekker uit dat deze gesmoorde courgette nu regelmatig  bij ons thuis op tafel staat!

Gesmoorde courgette
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-5
Ingrediënten:
  • 4 courgettes
  • 2 kleine uitjes, in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
Bereiden:
  1. Snijd de courgettes in dunne plakjes
  2. Verhit in een hapjespan een flinke scheut olijfolie
  3. Bak de ui en de knoflook aan in de olijfolie tot de ui zacht begint te worden
  4. Voeg de courgette en Italiaanse kruiden toe en schep goed om.
  5. Laat de courgette op middelhoog vuur zacht en gaar worden. Schep af en toe om.
  6. Breng op smaak met peper en zout

gesmoorde courgette 2