De laatste tijd ben ik echt fan geworden van geroosterde groenten.
Door groenten te roosteren worden ze veel lekkerder van smaak dan wanneer je ze kookt.
Dat geldt vooral voor zoete groenten zoals bietjes, zoete aardappel of deze geroosterde wortels.
Door ze te roosteren in de oven worden ze lekker zacht en nog zoeter van smaak. Je hoeft ze niet eerst voor te koken, ze kunnen gewoon rauw de oven in.
Geroosterde wortels met honing en sesamzaadjes
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
- 2 bossen bospeen
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 theelepels sesamzaadjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 5 eetlepels olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Maak de wortels schoon en snijd ze in de lengte door. Dikke wortels kan je in vieren snijden. Zorg dat alle stukken ongeveer even dik zijn.
- Meng de honing, gemberpoeder, sesamzaadjes, knoflook en olijfolie tot een dressing en giet over de wortels. Zorg dat de wortels goed bedekt zijn met een laagje dressing
- Spreid de wortels uit over de bakplaat en bestrooi met zeezout en peper
- Laat in ca. 25 minuten gaar en zacht worden in de oven

Echt super makkelijk en heerlijk gegeten.
Ik ga het zeker veel eten .
Bedank voor het gerechtje .
Elisabeth Poel
Je mag bij komen grasduinen als je daar zin in hebt .