Geroosterde kikkererwten (foodblogswap)

Eindelijk is het me gelukt! Na talloze mislukte pogingen kwamen er eindelijk knapperige geroosterde kikkererwten uit mijn oven!

Op Pinterest had ik ze al zo vaak gezien… geroosterde kikkererwten uit de oven. Een slank en gezond alternatief voor bijvoorbeeld pinda’s. Helaas wilde het me maar niet lukken om ze ook echt lekker knapperig te krijgen. Ze bleven altijd halfzacht waardoor ze nogal muf smaakten. Niet lekker dus.

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Anja, www.anjasfoodblog.nl. En wat kwam ik daar tegen? Juist! Geroosterde kikkererwten. Ik besloot de kikkererwten nog een kans te geven en ging op zoek naar een lekkere manier om ze te kruiden.
Op een Amerikaanse blog vond ik de tip om de vliesjes van de erwten te halen voor je ze gaat roosteren. En dat maakt dus het verschil! Resultaat: lekkere crunchy kikkererwten!

Je kan de kikkererwten kruiden zoals jij lekker vindt. Anja gebruikte in haar recept ras el hanout. Ik heb nu gekozen voor een mix van o.a. cayennepeper en komijn.
Op Anja’s blog staat trouwens ook hoe je de geroosterde kikkererwten maakt in de koekenpan en de airfryer.

geroosterde kikkererwten 3 geroosterde kikkererwten 4

Geroosterde kikkererwten (foodblogswap)
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 theelepel olijfolie
  • Mespunt cayennepeper
  • Mespunt komijnpoeder
  • Mespunt uienpoeder
  • Mespunt knoflookpoeder
  • Mespunt paprikapoeder
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en verwijder de vliesjes
  3. Droog de erwten af met keukenpapier en doe in een schaal of bak
  4. Meng de olijfolie met de specerijen en schep door de kikkererwten
  5. Verspreid de kikkererwten op een bakplaat en laat ze in 25-30 minuten goudbruin bakken in de oven
  6. Schep tussendoor een keertje om
  7. Bestrooi de kikkererwten met wat zeezout en laat ze afkoelen

geroosterde kikkererwten 2