Gepofte zoete aardappel met komijn-koriander saus

Met deze gepofte zoete aardappel zet je heel makkelijk een speciaal (bij)gerecht op tafel!

Ik ben dol op zoete aardappels! Eerder deelde ik al recepten voor zoete aardappel curry, zoete aardappel chips en soep van zoete aardappel, maar er zijn nog zoveel andere lekkere dingen die je met zoete aardappels kan maken!
Op mijn lijstje staan bijvoorbeeld nog Amerikaanse sweet potato pie en zoete aardappel friet.
Gepofte zoete aardappel kan ik nu dus van mijn lijstje strepen en oh, wat is dit lekker zeg!
Door het poffen worden de aardappels extra zoet van smaak. De combinatie van dat zoete met de komijn, koriander en zure room is echt om je vingers bij af te likken!

gepofte zoete aardappel 3 gepofte zoete aardappel 4

Gepofte zoete aardappel met komijn-koriander saus
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 2
Ingrediënten:
  • 2 grote zoete aardappels (ca. 300 gram per stuk)
  • 125 gram zure room
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 1 lente uitje, in ringetjes
  • olijfolie
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed een bakplaat met alufolie
  3. Was de aardappels en wrijf ze in met een beetje olijfolie
  4. Leg de aardappels op de bakplaat en laat ze in ca. 45-55 minuten gaar worden in de oven.
  5. Meng intussen de crème fraîche met de komijn en koriander. Breng op smaak met peper en zout
  6. Controleer of de aardappels gaar zijn door er met een scherp mes in te prikken. Als het mes er makkelijk doorheen glijdt zijn ze zacht genoeg
  7. Neem de aardappels uit de oven en leg ze op een bord
  8. Scheur de schil aan de bovenkant open (pas op, heet!) en schep wat van de saus op de aardappels
  9. Bestrooi met de ringetjes lente ui en serveer de rest van de saus er los bij

Inspiratie is altijd welkom! Wat is jouw favoriete gerecht met zoete aardappel? Laat het me weten in een reactie hieronder!

gepofte zoete aardappel 2

Een gedachte over “Gepofte zoete aardappel met komijn-koriander saus”

Reacties zijn gesloten.