Gemarineerde tomaten

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het wel weer tijd worden voor wat zonnige gerechtjes!
Met deze gemarineerde tomaten haal je alvast een klein beetje de lente in huis.

Als bijgerecht bij een lekker bordje pasta, door de sla of bij de barbecue… Gemarineerde tomaten smaken eigenlijk overal lekker bij.
Je kunt ook gehalveerde cherrytomaatjes gebruiken in plaats van trostomaten.
Voeg wat  kleine bolletjes mozzarella en extra basilicum toe en je hebt een heerlijke caprese salade.


De tomaten zijn het lekkerst als ze niet te koud zijn.
Je kan ze het beste een half uurtje voor het serveren vast uit de koelkast halen.

De marinade is trouwens erg lekker om te dippen.
Niet weggooien dus, maar lekker op tafel zetten met een vers stukje stokbrood 😉


Gemarineerde tomaten
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 12 trostomaten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • Flinke hand verse basilicum, gehakt
  • 8 eetlepels goede olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
Bereiden:
  1. Snijd de tomaten in zessen
  2. Doe de partjes in een grote schaal of kom en voeg de knoflook, ui en basilicum toe
  3. Meng de olijfolie met de azijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout
  4. Voeg de dressing toe aan de andere ingrediënten en schep alles door elkaar
  5. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast
  6. Haal de tomaten een half uur voor het serveren uit de koelkast om op temperatuur te komen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren