Gemarineerde champignons

Wat is er nu lekkerder dan met een wijntje en wat lekkere hapjes in het zonnetje zitten?
Nu het buiten weer warmer wordt krijg ik steeds vaker trek in zomerse hapjes. En deze gemarineerde champignons mogen zeker niet op je hapjes tafel ontbreken!

Vorig jaar op vakantie heb me in Italië klem gegeten aan pasta met olijfolie, peterselie, peper en knoflook. Zó lekker!!
Daarom besloot ik die combinatie nu ook voor de gemarineerde champignons  te gebruiken, en dat is erg lekker uitgepakt!

Gemarineerde champignons 3

Je kunt voor dit recept witte champignons gebruiken, maar kastanje champignons zijn ook erg lekker. Ik heb nu een combinatie van beide gebruikt.
De champignons smaken het lekkerst als je ze een kwartiertje voor het serveren vast uit de koelkast haalt.

Door de peper en knoflook zijn de champignons lekker pittig. Heb je het liever iets milder, of zit je morgen met collega’s in een kleine ruimte? Snijd de peper dan in twee of drie grote stukken, en gebruik de helft van de knoflook.

Gemarineerde champignons 4

Gemarineerde champignons
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Ingrediënten:
  • 500 gram champignons
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 rode peper, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiden:
  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote champignons in tweeën
  2. Kook de champignons ca. 5 minuten in water met wat zout, giet af en laat iets afkoelen
  3. Doe de overige ingrediënten in een afsluitbare pot of bak en meng goed
  4. Voeg de champignons toe en schep door elkaar
  5. Laat de champignons minimaal acht uur marineren in de koelkast

Gemarineerde champignons 2