Gekarameliseerde banaan

Toen ik vorige week even geen inspiratie had voor het ontbijt, ontstond het recept voor deze gekarameliseerde banaan.

Ik had trek in een warm en zoet ontbijtje, zoals pannenkoekjes of havermout uit de oven. Alleen zijn die dingen best bewerkelijk en daar had ik nou net even geen zin in.
Uiteindelijk heb ik een banaan in plakjes gesneden en gewoon in de pan gebakken met wat honing en kaneel. Dat pakte zo lekker uit dat ik het recept vandaag met jullie deel!

Ik heb de gebakken banaan gegeten met een beetje yoghurt, maar zo uit de pan is hij ook heel lekker.

gekarameliseerde banaan 3 gekarameliseerde banaan 2

Gekarameliseerde banaan
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 1
Ingrediënten:
  • 1 banaan
  • klontje boter
  • 1 eetlepel honing
  • snufje kaneel
Bereiden:
  1. snijd de banaan in plakjes
  2. smelt de boter in een koekenpan met anti aanbak laag
  3. Voeg de honing en kaneel toe en roer even door
  4. Doe de plakjes banaan in de pan en bak op middelhoog vuur ca. 1,5 minuut aan elke kant. Pas op dat de honing niet verbrand.
  5. De banaan is klaar als er een licht knapperig karamellaagje omheen zit

 

Een gedachte over “Gekarameliseerde banaan”

Reacties zijn gesloten.