Frittata met spinazie en chorizo

Met dit zomerse weer heb ik nooit veel zin om lang in de keuken te staan. Uitgebreid eten hoeft van mij toch al niet zo als het warm is buiten. Een lekkere salade met wat brood of een kom soep is voor mij al snel voldoende.
Deze frittata met spinazie en chorizo is wat dat betreft een ideaal gerecht. Hij staat in een handomdraai in de oven en twintig minuten later heb je een heerlijke lichte maaltijd!
Ik eet graag frittata als lunch, maar hij is ook heerlijk als avondmaaltijd met bijvoorbeeld een groene salade erbij.

Het leuke van frittata is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eigenlijk is het gewoon een grote omelet uit de oven. Je kan er, net als in een omelet, alles ingooien wat je lekker vindt. Ideaal om restjes kaas, vlees of groenten te verwerken!
Eet je de frittata als avondmaaltijd en wil je hem iets vullender maken? Voeg er dan wat in blokjes gesneden voorgekookte aardappel aan toe!
Frittata met spinazie en chorizo 3

 

Frittata met spinazie en chorizo
 
Voorbereiden
Bereiding
Totaal
 
Porties: 4-6
Ingrediënten:
  • 250 gram chorizo, in blokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 3 grote handen verse spinazie
  • 6 eieren
  • 50 ml slagroom
  • 200 gram mozzarella, in stukjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Handje geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
  • Extra nodig: quichevorm, licht ingevet
Bereiden:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de chorizo even aan
  3. Voeg de ui toe en bak eventjes mee tot de ui zacht begint te worden
  4. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken
  5. Neem van het uur en laat iets afkoelen
  6. Klop intussen de eieren los met de room
  7. Voeg de mozzarella en oregano toe en breng op smaak met wat peper
  8. Meng het chorizo mengsel door het eimengsel en giet in de quichevorm
  9. Strooi de Parmezaanse kaas erover en laat in twintig minuten gaar worden in de oven

Frittata met spinazie en chorizo 2